Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 27 oktober 2014

Woonbond beklaagt zich over veel te hoge huren......

Afgelopen vrijdag zocht de Woonbond de media, met het bericht, dat steeds meer huurders in zware financiële problemen komen, door de onbeschoft hoge huren (al snapt, u, dat de Woonbond andere woorden gebruikte..... ha! ha! ha!). Ronald Paping de voorzitter van de Woonbond beklaagde zich op Radio1, na 15.30 u.

Ondanks dat ik het wat dit betreft eens ben met Paping, krijg ik toch de kriebels van die man. Waarom dan, vraagt u zich wanhopig af, terwijl u het huis van de buren in de fik steekt. Welnu: de Woonbond was in eerste instantie voor het uiterst asociale woonakkoord, waarin stond, dat de huren jaarlijks twee procent mogen stijgen, bovenop de inflatie....... Alleen dat laatste al, waarom zouden woningcorporaties de inflatie wel vergoed krijgen, terwijl een groot deel van de huurders al jaren geen correctie kregen op hun inkomen, voor diezelfde inflatie..... Dan nog: waarom elk jaar 2% huurverhoging? Paping beklaagt zich over de negen procent huurverhoging, die de huurders de laatste twee jaar voor hun kiezen kregen, dat moet zijn: minimaal 8%, voor de laagste inkomens.... En meneer Paping, hoe is die acht procent opgebouwd??? Juist! Met een jaarlijkse huurverhoging van 2% en een compensatie van twee procent voor de inflatie.......... Moet u nagaan, diezelfde Paping stelde terecht, dat de inflatie waar we mee te maken hebben, voor het overgrote deel aan die huurverhogingen is te danken...... Dus de woningcorporaties voeren inflatie aan, als één van de redenen voor de huurverhoging, terwijl die inflatie is veroorzaakt, door onbeschoft hoge huurverhoging van diezelfde woningcorporaties. Pure oplichterij dus..... Dan spreek ik niet over de inkomensafhankelijke huurverhogingen, zogenaamd om de doorstroming op de huurmarkt te bevorderen*.......  Terwijl de huidige huurwoningnood is veroorzaakt, door de sloop van een grote voorraad goede sociale huurwoningen de laatste 25 jaar, door m.n. PvdA wethouders..........
Zelfs de huurders die op of onder de armoedegrens leven, betalen met een verhoogde huurtoeslag, maandelijks toch hele euro's meer aan huur, ondanks dat ze letterlijk geen cent meer kunnen missen!!!

Meneer Paping ik stel derhalve voor, dat u per onmiddellijk vertrekt bij de Woonbond, want 'als ik mij niet vergis', was u toch echt zelf betrokken bij die besprekingen en was u al akkoord met de belachelijke verhogingen, die zelfs de laagste inkomens troffen en treffen!!!

* Zie: 'Johan Conijn pleit voor kwalitatief goede en duurzame huizenbouw.............'
     en:  'Hypotheekrente verder verlaagd.......'
     en: 'Monasch hakt door, ook de handen van de huurders gaan eraf!!!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten