Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 oktober 2014

Merel van Vroonhoven over accountants, het gaat er niet zozeer om, of er foute jaarrekeningen zijn goedgekeurd, het probleem is dat je niet kan zien hoe het bedrijf ervoor staat......

Afgelopen zondag in Buitenhof de directeur van de AFM, Merel van Vroonhoven. Van Vroonhoven werkte van 1999 tot 2009 bij ING en dan m.n. in de directie van Nationale Nederlanden. Daarna werkte ze tot dit jaar bij de NS als directeur....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Niet echt functies om trots op te zijn, sterker nog: hoe is het in godsnaam mogelijk, dat deze figuur directeur wordt van een inspectieorgaan als de AFM? Zij heeft als laatste bij de NS gewerkt, waar in die periode het debacle met de Fyra trein aan het licht kwam, dat nog naast alle wanprestaties van dit bedrijf, als het om personenvervoer gaat. Dan Nationale Nederlanden: van Vroonhoven vertelde in alle openheid, dat ze zelf ook in de verkoop van woekerpolissen had gezeten en er zelf ook één had aangeschaft...... Ze zei het wel vreemd te vinden, dat de 'verzekeraar' zelf niet doorhad, hoe slecht het product was....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dus eerst zegt ze zelf niet doorgehad te hebben, dat die woekerpolissen slechte producten waren, vertelt vrolijk er zelf één aangeschaft te hebben (niet te controleren overigens...) en stelt dan dat men bij Nationale Nederlanden niet doorhad, dat ze van stront grote bakken goud maakten en dus fikse winsten boekten....... ha! ha! ha! ha! ha! Jezus wat een lulverhaal!!! Alsof de verzekeraars liefdadigheidsinstellingen zijn, i.p.v. bedrijven waar maar één ding bovenaan staat: zoveel mogelijk winst maken!

Over accountants en het goedkeuren van foute jaarrekeningen, volgde al een zelfde fantastisch verhaal: de accountants hebben niet veel geleerd van alle uiterst schunnige zaken, aldus presentator Hagens, dit probeerde van Vroonhoven nog enigszins te bagatelliseren, maar dat lukte niet echt, met deze presentator en ik moet toegeven, dat me dat meeviel van diezelfde presentator. Daarop kwam ze met het verhaal, dat het niet zozeer om goedgekeurde foute jaarverslagen gaat, maar dat het vervelende daarvan is, dat je dan niet goed de cijfers kan herleiden en dan niet kan zien hoe het bedrijf er voor staat.......??!!??!!! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ook is van Vroonhoven tegen straffen voor de verkoop van woekerpolissen (ha! ha! ja, ze zou zelf wel eens in de beklaagdenbank kunnen komen!), nee het gaat om het veranderen van de cultuur...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja dat lukt ook geweldig, zie de gigantische topinkomens en bonussen voor de top van de verzekeraars en het bericht van een paar maanden terug, dat de verzekeraars het uitbetalen na schade, nog meer zullen proberen te frustreren...... ha! ha! ha! ha!

Nogmaals: hoe is het mogelijk, dat van Vroonhoven deze functie kreeg? Van welke partij is zij en welke kruiwagens zijn hiermee 'gepaard' gegaan??!! Vragen, vragen en nog eens vragen, voor de nog niet gecorrumpeerde jeugd van tegenwoordig!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten