Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 31 oktober 2016

Ploumen acht het mogelijk dat Nederlandse wapensystemen worden gebruikt door S.A. in Jemen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

In Argos (Radio1) afgelopen zaterdagmiddag o.a. Bettina Tammes van wapensystemen producent Thales, dat eerder bekend stond als Hollandse Signaalapparaten en voor overname door Thales in handen was van Philips. Thales levert o.a. geavanceerde radar- en infraroodapparatuur en vuurgeleidingssystemen, waaronder de APAR en SMART-L.

Tammes vertelde trots dat Nederlandse veteranen haar vertellen, hoeveel voordeel ze hadden met de apparatuur van Thales.... Dit was bedoeld om de kritiek op Thales te verzachten, kritiek dat dit bedrijf elektronisch oorlogstuig levert aan uitermate dubieuze, vaak dictatoriaal geregeerde landen.......

Volgens Tammes levert Thales haar moorddadige troep niet zo maar, nee daar gaan heel wat gesprekken aan vooraf. Gesprekken waaruit duidelijk moet worden, waarvoor men e.e.a. gebruikt....... Zo levert Thales Nederland (het is een bedrijf dat in meerdere landen is gevestigd) aan de marines van landen in het Midden-Oosten...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! U snapt het al, als een commandant van een Saoedische kruiser een stadswijk in Jemen gaat bombarderen, laat hij eerst even onderzoeken, welke wapensystemen, deels uit Nederland komen en als dat zo is, trekt hij dekzeilen over die systemen, 'zo gaat dat immers in een asymmetrische*, vuile oorlog als die tegen Jemen!!'

Nee, volgens Thales gebruiken die marines de Nederlandse apparatuur alleen in de strijd tegen piraterij en illegale visserij........ ha! ha! ha! ha! ha!

De levend geworden PvdA wanprestatie Ploumen, stelde onlangs dat het aannemelijk is, dat Nederlandse wapensystemen, die werden geleverd aan de reli-fascistische dictatuur Saoedi-Arabië, worden gebruikt tegen de bevolking van Jemen (de woorden 'gebruikt tegen de bevolking', werden 'uiteraard' niet door Ploumen gebezigd)...... ha! ha! ha! ha! ha! Slim hè, dat leeghoofd Ploumen 'dit bedacht', allemachtig!!

Tammes begon nog eens over de onderhandelingen, die voorafgaan aan de verkoop: om de luisteraar te laten geloven, dat Thales zeer zorgvuldig te werk gaat. Ze maakte een dikke fout, daar ze stelde dat die onderhandelingen wel tot 5 jaar lang kunnen oplopen en dat deze onderhandelingen ook uiterst kostbaar zijn....... ha! ha! ha! ha! Ja, logisch er moet nogal gelobbyd worden in de politiek en er moeten 'wat' figuren omgekocht worden!!

Niet alleen is Tammes werkzaam bij een bedrijf, dat via de onderdelen in het buitenland levert aan wie het maar wil, maar ze vertelde ook, dat in Nederland ontwikkelde wapensystemen, via Frankrijk of de VS aan Egypte worden geleverd, een land waartegen Nederland een wapenembargo heeft ingesteld...... U begrijpt natuurlijk wel, dat de buitenlandse vestigingen van Thales, ook wapensystemen van de Nederlandse tak leveren aan strijdende partijen, waar dit door de Nederlandse regelgeving niet is toegestaan!!

Daarover gesproken: Tammes vindt dat de regels in Nederland afgestemd moeten worden op andere landen, het zou tot een harmonisatie van regels moeten komen in de EU....... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, logisch, immers landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Polen en Tsjechië, zijn grote wapenproducenten, die zoveel mogelijk moordtuig willen verkopen, niet zelden aan de tegen elkaar vechtende partijen. Niet moeilijk te bedenken, dat deze landen nooit de wat strengere Nederlandse regels willen overnemen...... Met andere woorden: de Nederlandse regelgeving moet sterk naar beneden worden bijgesteld!

Nog even over Jemen: je kan er donder op zeggen, dat Nederlandse wapensystemen worden gebruikt door de Saoedische terreurstaat, tegen de bevolking van Jemen, wapensystemen waarmee een intussen enorm aantal oorlogsmisdaden werden gepleegd.... Ach hoe kan het ook anders, als je ziet, dat een groot deel van de Nederlandse politici, zeker die van de VVD, PvdA, het CDA en D66, in de zak zitten van het militair-industrieel complex!!

* Asymmetrisch: als in een totaal ongelijke strijd, die van het moderne leger van S.A. voert tegen de Houthi rebellen, die niet eens over vliegtuigen beschikken........

Zie ook: 'Nederland financiert terrorisme in Syrië........' (met o.a. een analyse van de White Helmets)

        en: 'Rusland en Syrië worden o.a. door Frankrijk beschuldigt van terreur in Aleppo......... De vraag is wie de ware terroristen zijn'

        en: 'Saoedi-Arabië bombardeert begrafenis ceremonie in Jemen, VS 'heroverweegt' wapenleveranties.........'

Zie ook: 'VS Navy SEALs vermoordden burgers in Jemen, waaronder een jongen van 15......'

        en: 'Jemen: door Saoedische terreur intussen meer dan 1.450 mensen overleden aan cholera......'

       en: 'Trump's No Good Very Bad Armsdeal With Saudi Arabia'
       en: (met mogelijkheid tot vertaling in 'Dutch'): 'U.S. and U.K. Continue to Participate in War Crimes, Targeting of Yemeni Civilians'


       

Klik voort meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor de labels Tammes en Thales.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten