Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 2 februari 2012

De onderwijsstaking

Veel gezeur over de onderwijsstaking, natuurlijk speelt VVD drilpudding en niksnut Elias de hoofdrol. De hufter riep de laatste week wel honderd keer, dat staken een recht is, maarrrrrrrrrrrrr... alleen op de voorwaarden van Elias: dus staken op zondag en dan alleen voor minder vakantie, nog meer lesuren en het liefst een loonsverlaging.
Het ergste vindt het rechts-conservatieve ezelsoor, dat een aantal scholen gewoon het salaris op de gestaakte dag doorbetalen, jankend legt hij uit dat dit belastinggeld is en dat kan niet volgens Elias. Nou Elias, dat kan dus wel, het is namelijk een zaak van de werknemer en werkgever, dat staat nota bene in de wet .
Het aantal ziektedagen is hoog in het onderwijs, niet zo vreemd, als je ziet hoe vaak de zaken ingrijpend worden gewijzigd, er daardoor meer en meer vergaderd dient te worden, waar nog aan toegevoegd kan worden, dat de werkdruk jaar op jaar toeneemt. Het is dan ook niet vreemd, dat de belangstelling voor een baan in het onderwijs steeds verder daalt. Met dank aan de politiek en daar gooit plofkip Elias, met z'n vuile praatjes, een grote schep bovenop.
De gesjeesde CDA verpleegkundige Bijsterveld, die zonder ook maar één kwalificatie minister mag spelen, zei over de betaling, dat zij daar niet over gaat, maar voegde daar aan toe, dat wat haar betreft de bonden die dag zouden moeten betalen. Een toevoeging die een echte minister nooit zou maken.

Als Elias zich werkelijk druk maakt over onterecht uitgegeven belastinggeld, kan hij zich beter druk maken over zijn 'belastingvluchtige' vrienden op de Antillen, Kroatië, enz., naast de geheime bankrekeningen in Zwitserland en andere landen, die het niet zo nauw nemen met in Nederland gepleegde misdaden.
Bovendien zal uiteindelijk blijken, dat door al dit geouwehoer en de verzwaring van taken, de kwaliteit van het onderwijs verder zal dalen. Reken maar eens uit wat de uiteindelijke kosten zullen zijn, als we het onderwijs weer op een fatsoenlijk niveau willen krijgen, ik wed dat dit een verhoging van het budget met vele procenten zal gaan kosten. Als deze regering al geïnteresseerd is in verbetering van het onderwijs, de dagelijkse praktijk laat het tegenovergestelde zien (als eerste het aanwijzen van een idioot als minister). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten