Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 20 februari 2012

De 'progressieve' koers van de PvdA

Het Limburgse PvdA leeghoofd Timmermans, de man die na een complimentje, met open mond begint te glunderen, als een kleuter die een snoepje krijgt, vond het vorige week nodig op de rem te gaan trappen. Wat was er aan de hand: stond het leger op het punt een coup te plegen? reed hij veel te hard op een Limburgs zandpad? Wilde men hem gaan belonen naar functioneren (dat zou een zware inkomstendaling betekenen)? Nee, nee, driewerf nee! Het oude PvdA wijf Cohen en de zelfgebreide PvdA trui Spekman hadden een stuk gepubliceerd in Trouw. De 2 hadden in de gaten waarom het zo slecht gaat met de PvdA, na het afschudden van de ideologische veren, door grootgraaier Kok, was er hoegenaamd niets over van de sociaaldemocratische partij, die de PvdA ooit was. 

De SP werd als voorbeeld aangehaald, als een partij waar de PvdA zich aan zou moeten spiegelen. Nou, dat vond de grootpeuter Timmermans tien stations te ver, dat is conservatief zo bleerde hij en met de SP wil deze hufter al helemaal niet vergeleken worden. Conservatief, want opkomen voor de onderlaag van de bevolking, waar ook de arbeiders te vinden zijn, en de rechten voor dezen, waar jaren letterlijk en figuurlijk voor gevochten is, proberen te handhaven is 'conservatief', aldus een flink aantal rechts conservatieve politici, waar intussen ook een groot aantal PvdA politici toe behoren. Nee, het is 'progressief' om terug te keren naar de arbeidspolitiek van voor de 1ste Wereldoorlog, geen rechten, super lage inkomens en vooral geen tijd om tekeer te gaan tegen onrechtvaardige maatregelen. Timmermans en andere zogenaamde progressieven, verdedigen dit door te zeggen, dat ze naar de toekomst kijken, ja, en daarbij vergetend, dat men door de te nemen maatregelen juist teruggaat in de tijd.

Gisteren waren 3 PvdA 'grootgeesten' te gast in Buitenhof, onder hen de vervelende knuppelkut Hamer. Over het zoeken naar een koers voor de partij, zei Hamer, dat de samenleving dagelijks in beweging is en dat de PvdA navenant beweegt. Nou ja beweegt, als je dat bewegen vergelijkt met het zwalken van een motorisch gestoorde, die zwaar onder de medicijnen, stomdronken  probeert rechtop en rechtdoor te lopen. Ook Hamer begon weer met het 'conservatief' praatje, geflankeerd door de 2 'sidekicks' uit het regionale, die het daar mee eens waren, nou ja, de man had volgens mij wel wat 'conservatief' echt links gedachtegoed in willen brengen, maar schrok waarschijnlijk terug voor de overmacht van 'progressief' ADHD gekakel van de 'dames'.

Alles bij elkaar een 'leuk' reclameblok voor de PvdA, een reclame die het tegenovergestelde zal bereiken. Een reclame voor een partij die op sterven na dood is. De PvdA is een partij voor 'yuppen', en in tegenstelling tot de betekenis van dat woord, voor 'yuppen' van diverse leeftijden. De PvdA politici ontvangen een veel te hoog salaris (zoals alle politici en andere hooggeplaatsten), zijn totaal 'losgezongen' van de samenleving en ontberen voor het grootste deel ook maar een millimeter aan ervaring in het normale bedrijfsleven, laat staan dat ze van de dagelijkse ellende van velen ook maar een jota begrijpen.
De macht en de status quo zijn de enige drijfveren van het grootste deel van de PvdA politici (zie bijvoorbeeld Wolfsen, die na zoveel misstappen gewoon blijft zitten).

Gelukkig maakt Cohen nu een uitzondering op die regel, en heeft hij vandaag aangegeven niet door te willen in de politiek. Draaikont Samsom loopt zich intussen warm, 2 jaar geleden draaide zijn standpunt aangaande kernenergie, tot de ramp in Japan zich voltrok.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten