Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 27 februari 2012

Kamp en de bestrijding van uitbuiting

De rechts-conservatieve VVD hufter Kamp, heeft altijd een grote bek over illegale arbeid in Nederland, waarna hij steevast z'n praatje afsluit, met de mededeling, dat hij alles in het werk stelt om werkgevers, die zich hier schuldig aan maken, te pakken en zwaar te beboeten, ja, zelfs hun bedrijf af te pakken. Dezelfde Kamp gaat vanmiddag het eerste certificaat 'FairProduce' uitreiken aan een champignonkweker die zijn/haar arbeiders 'netjes' het minimumloon uitbetaalt. Daarmee geeft deze enorme klootzak aan, dat er van zijn stoere praatjes geen sodemieter terechtkomt. De grote champignonkwekers nemen een eventuele boete met voor lief, dat geld hebben ze met hun uitbuiting al 1.000 keer verdiend en dat zal na de boete weer gebeuren. De kans om gepakt te worden is bijzonder klein, daar de betreffende inspectie de laatste 10 jaar bijna geheel is uitgekleed.

'FairProduce' alsof Nederland godgloeiendegodverdomme een ontwikkelingsland is, de schoft Kamp zou zich dood moeten schamen. Vanmorgen in het radio1 journaal (van 06.00-09.00u.) uitgebreid aandacht voor dit keurmerk, de waardeloze verslaggever had een lijst met supermarkten die weigeren mee te doen aan dit keurmerk, natuurlijk openbaarde hij deze niet in de uitzending...

Wat de schoft Kamp en zijn VVD 'sidekick' de Krom  wel flink aanpakken zijn de paar bijstandstrekkers die de boel flessen, daarnaast liegen ze weer eens over het aantal bijstandstrekkers, dat zou weigeren werk te accepteren. Volgens huftertje de Krom wil het grootste deel van de bijstandstrekkers niet werken, althans hij zegt, dat ze niet solliciteren. Dat is aantoonbaar gelul, je moet tegenwoordig solliciteren als je een bijstandsuitkering ontvangt. Het schoftenduo Kamp en de Krom gaan onder het mom van het voorgaande de wetten aanpassen, bovendien moeten uitkeringstrekkers (ook alleenstaande moeders/vaders) een reistijd van 1,5 uur naar eventueel werk accepteren, dat is 3 uur per dag!
Zoals de te certificeren champignonteelt hiervoor meldde, het minimumloon wordt gezien als een 'ruim' salaris, hij noemde een bedrag van € 15,-- per uur, nou dat is dan wel bruto. Geloof mij maar een alleenstaande vader of moeder met minimumloon, zal elk dubbeltje moeten omkeren, en kiezen voor de supermarkt met 'ongecertificeerde' champignons, als ze zich zo'n luxe al kunnen veroorloven...

Laten we hopen dat het ellende duo Kamp en de Krom plus hun dierbaren*, zo snel mogelijk te maken krijgen met het beleid dat ze zelf voorstaan, diepe uitzichtloze armoede.

*daar kan ik me trouwens bij deze harteloze schoften niets bij voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten