Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 18 februari 2012

Een presidentiële uitvreter minder en in Nederland bijna een dito 'koninklijke' minder

Net als opa 'Bernie', mist Johan Friso de discipline van het respecteren en volgen van regels en wetten. In tegenstelling tot menselijke wetten en regels, die dit soort figuren schijnbaar zonder enige consequentie kunnen overtreden, laat de natuur zich niet belazeren of ringeloren, daar is deze zogenaamde oranje telg gisteren in Oostenrijk mee geconfronteerd.

In Duitsland werd het vuur onder de voeten van de sjoemelende president hem te veel, daarom kondigde deze uitvreter eindelijk aan, te zullen vertrekken. Bij de NOS op radio1 had men een commentator, die de president als slachtoffer beschreef, zo zou de man een grauw voorkomen van alle ellende rond zijn persoon hebben......

Dat werpt de vraag op wat je in godsnaam moet met een charlatan, die louter een ceremoniële functie heeft. Hier is de vraag bij rationele burgers, wat we met het vermaledijde koningshuis moeten, lullig genoeg heeft de koning(in) hier wel enige macht. Voorstanders, met enige intelligentie, die het koningshuis verdedigen, voeren o.a. het argument aan, dat een president minstens zoveel kost als een koningshuis. Onzin natuurlijk, maar waarom zou je een koning inruilen voor een president? Na elke verkiezingen wordt er een regering gevormd, waar eventueel een nieuwe minister-president wordt aangewezen. Waarom zou je in godsnaam naast een minister-president nog een president aanwijzen, deze taak kan toch automatisch door de mp worden waargenomen? Sterker nog, de mp is min of meer de democratisch gekozen regeringsleider, wat wil je nog meer?


De ongelofelijke stommiteit van J.F. in Oostenrijk (bovendien een overtreding die daar altijd een politieonderzoek tot gevolg heeft) is onmiddellijk met grote stip het belangrijkste nieuws in Nederland en de ene na de andere hotemetoot betuigt haar/zijn medeleven. Weer een mooie propaganda gelegenheid voor het belastingverslindende sjoemelende koningshuis. Een vorm van propaganda die na elke 'gebeurtenis van belang', die het koningshuis betreft, uit de kast wordt getrokken, zoals de propaganda leugen over de 'aanslag' op koninginnedag in Apeldoorn een paar jaar geleden. Wie de moeite neemt om de filmpjes over dit incident op internet te bekijken, zal snel tot de ontdekking komen, dat de auto van de 'terrorist' niet richting 'koninklijke bus' rijdt, maar juist een heel andere kant kiest, de richting van het monument. Over de dader zijn de verhalen in de mist verdwenen, nadat bekend werd, dat deze man een financieel geschil had met ons nationale waterhoofd W.A. (als die 20 minuten in de sneeuw was verdwenen, was zijn schedelinhoud bevroren geweest).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten