Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 februari 2012

De NS op z'n elfendertigst

Het is koud en het heeft gesneeuwd, dus gaat er weer van alles mis op de spoorwegen. Vrijdag maakte de NS bekend, dat ze de sprinters had geschrapt, zodat stoptreinen door kunnen rijden. Waar zit de logica in deze handeling? Je zou bijvoorbeeld, van de sprinters stoptreinen kunnen maken, dan duurt de reis weliswaar langer, maar er stopt dan vaker een trein op de stations. De NS liet vandaag weten, dat het verminderde aantal treinen goed is voor de dienstregeling. Wat is dat voor kul, van een dienstregeling is geen sprake meer, de reiziger zal dat worst wezen, als er maar om de 5 of 10 minuten een trein stopt.
Het materieel kan de extreme kou niet aan, is een volgend excuus. Je zou toch denken, dat de NS, na de laatste jaren keer op keer op het matje te zijn geroepen vanwege deze tekortkoming, toch tijd zat heeft gehad, hier verbeteringen in aan te brengen. Hetzelfde geld voor ProRail, ook deze organisatie voert als reden voor de vele sein en wisselstoringen, het extreme winterweer aan, keer op keer was er kritiek op deze organisatie de laatste jaren en verbetering was beloofd, zie het resultaat.....

Het wordt de hoogste tijd, dat de NS en ProRail weer onder overheidsbewind gaan functioneren, de privatisering heeft gezorgd voor 'mooie' peperdure design gebouwen en loodzware directies, die zich bovendien scheel verdienen, voor prestaties, die een normaal bedrijf allang de kop zou hebben gekost.
Kunnen we meteen het 'gratis' reizen invoeren, iedereen betaald naar vermogen een deel van de belasting voor het openbaarvervoer. Degenen die hun auto willen blijven rijden moeten dat vooral doen, maar dan wel met een extra belasting voor het openbaarvervoer. Nu is het zo, dat niet automobilisten mee betalen aan hun eigen vergassing, bijvoorbeeld voor een parkeerplaats in de straat, betaalt iedere hagenaar via de rijksbelasting € 500,-- per jaar.
Zijn we meteen af van de geldverslindende ov-chipkaart en jacht op zwartrijders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten