Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 23 februari 2012

Thatcher en de 'heilzame marktwerking'

De aartsconservatieve smeerpijp Thatcher, wordt de laatste tijd steeds vaker de hemel in geprezen. Deze 'bitch' is o.a. verantwoordelijk voor de vele doden die tijdens de belachelijke Falklandoorlog vielen en het verder uitkleden van de Britse industrie. Verder privatiseerde zij een aantal staatsbedrijven als de spoorwegen en nutsvoorzieningen, waaronder de waterlevering aan particulieren en bedrijven. Hoe de toestand van de Britse spoorwegen is, mag intussen wel als algemeen bekend worden geacht: een zootje (net als hier overigens).
Dan het water: gisteren werd bekend, dat met name het zuidoosten van Engeland kampt met een watertekort, dit is niet alleen te danken aan een veranderend klimaat, maar vooral met de hysterische privatiseringsgolf, die de Britten in de 80er jaren van de vorige eeuw, dankzij Thatcher over zich uitgestort kregen. De waterbedrijven werden voor een appel en een ei verkocht en de nieuwe eigenaren hebben vervolgens nagelaten, ook nog maar 1 pond in het bedrijf te investeren

Vreemd trouwens, dat ophemelen van Thatcher, juist in een tijd, dat de ellende van haar 'gedachtegoed' pas goed duidelijk wordt, vergeet daarbij niet, dat Thatcher ook een groot voorstander was, van het vrijlaten van de financiële wereld door de politiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten