Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 9 februari 2012

De 'vrijwillige bijdrage' voor scholen

De Nederlandse scholen vragen jaarlijks een 'vrijwillige' bijdrage voor hun lesprogramma's. Tussen aanhalingstekens, want die vrijwilligheid is veelal ver te zoeken..... Zo is het volgens het JOB (een belangenorganisatie voor het MBO) al voorgekomen, dat deurwaarders werden ingezet om deze bijdrage te innen, zelfs uitsluiting van examens, door 'wanbetaling' is al voorgekomen.

Het JOB heeft een zwartboek samengesteld over alle wantoestanden rond deze bijdrage.
Jan van Zijl is voorzitter van de MBO Raad, niet vanwege zijn specialisme in deze 'tak van sport', maar omdat deze nepsocialist als PvdA'er, buiten de politiek een baantje nodig had.... Deze van Zijl reageerde gistermorgen op Radio1 (na 10.00u.) op het e.e.a. Nogal pissig zei hij het zwartboek niet te hebben ontvangen en derhalve niet wist wat erin staat.

Nou ja, van Zijl had wel het e.e.a. gehoord en haalde wat voorbeelden uit het zwartboek aan. Kortom ondanks dat hij het niet heeft gelezen, is van Zijl het niet eens met het JOB, het belangrijkste bezwaar dat hij aanvoerde, is dat het niet duidelijk is wat verplicht en vrijwillig is en wijst vervolgens met de vieze vingers naar de politiek.

Hé van Zijl, lul, als een school aangeeft, dat iets een vrijwillige bijdrage is, kan je dat onmogelijk als verplicht aanmerken. Nogmaals van Zijl mist duidelijk de kwalificatie voor de functie die hij vervult, wat ontvangt deze kwast voor dit politieke baantje? Dat zal niet weinig zijn, vrees ik.

Zie ook: 'MBO scholen in de derivaten'

        en: 'ROC Leiden: het oude verhaal van megalomane bestuurders, die vooral genieten van hun macht......'

        en: 'MBO heeft een slechte naam, daarom gaat de 'uiterst kundige minister' Bussemaker de 'naam' MBO veranderen............. ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Bussemaker andermaal ontstemt over eigen falen, dit keer over het MBO........... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'MBO studenten missen lessen voor examen, vooral dankzij de PvdA'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten