Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 februari 2012

Vliegveld Eelde

Vliegveld Eelde mag na een jarenlange strijd een verlengde startbaan aanleggen, het 'rechtscollege' de Raad van State besloot dit vandaag. Vanmorgen was een woordvoerder van het vliegveld (de directeur?) op radio1 te horen. Volgens hem is het verlengen van de startbaan nodig, omdat grote vliegtuigen nu eerst een tussenstop moeten maken op bijvoorbeeld Schiphol, Rotterdam of Eindhoven om het vliegtuig vol te tanken, met een volle tank kan zo'n vliegtuig nu niet opstijgen van Eelde. Ik schat dat deze situatie de laatste jaren minstens 4 keer is voorgekomen, jezus wat een gelul! De woordvoerder stelt, dat het vliegveld voldoet aan alle milieu eisen, ja zeker, en als ze er niet aan voldoen, worden de regels eenvoudig opgerekt....
De hufter vertelde tussen neus en lippen door nog even, dat er, binnen de regels, al voorbereidingen van de werkzaamheden zijn gepleegd. Zeker van de zaak is men dus vooruitgelopen op het besluit van de Raad van State, met het gore kabinet Rutte, dat schijt heeft aan de burger en met de crisis en herstelwet in de hand, elk bezwaar naar de prullenbak verwijst. Om het burgers nog moeilijker te maken te protesteren, heeft men de gang naar de rechter voor de meeste burgers welhaast onmogelijk te maken.
Condoleances voor de omwonenden en de Drentse/Groningse natuur: een berg extra herrie (bovendien duren de start en landing een stuk langer), luchtvervuiling en verstoring van de natuur.
De eerste schoftenstreek van Donner in zijn nieuwe functie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten