Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 26 februari 2012

Hypotheekrenteaftrek en de veel 'te lage' huren

De laatste tijd wordt er steeds meer gesproken over de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, tegelijkertijd wordt er een hevige aanval uitgevoerd op de huurmarkt. Vandaar dat Buitenhof (schijt aan de crisis: alweer een nieuwe website) vanmiddag een 'discussie' over de huizenmarkt had, en dan met name over de hypotheekrenteaftrek en de 'huurmarkt'. En ja hoor, de huurmarkt moest het weer ontgelden: de huren zijn te laag en de huurders verdienen te veel, bovendien zou onze huurmarkt in het Europese niet te handhaven zijn. Dat woord huurmarkt komt me trouwens ook al behoorlijk de strot uit en het is de pleiters voor het vermarkten van de huren ook te doen, om de huurprijzen in overeenstemming te brengen met de koopmarkt, dus een gebakken overwaarde van minstens 50% op de werkelijke huizenprijs. Een overwaarde gerealiseerd door het grootschalig stelen van de bouwmaffia (waaronder aannemers, vastgoedspeculanten, hypotheekverstrekkers, projectontwikkelaars, architecten), gemeentebesturen en het meer dan achterlijke systeem van hypotheekrenteaftrek, dit alles heeft tot de huizenbubbel in ons land geleid, want dat is het. De woningbouwverenigingen, die ooit tot het nut van de financieel zwakkere burger hun diensten aanboden, zijn verworden tot grote bedrijven, die het liefst gevestigd zijn in meerdere peperdure designgebouwen, met een loodzware duur betaalde top en een uitgeversfunctie met 4 maal jaarlijks een peperduur blad met onzin verhalen. Is het normaal, dat je voor een 30 jaar oud (gehorig) huis, een huis dat al 2 keer is terugbetaald, zonder dubbelglas, meer dan € 400,-- betaald? terwijl dat bedrag meer dan een derde is van het netto inkomen (en in tegenstelling tot wat velen willen doen geloven: dat is het bedrag waar de huursubsidie al vanaf is). En dat is maar één voorbeeld van de vele.
VVD huppeltrut Syfila Dekker was ook in de studio en zij vertelde, dat het niet de bedoeling is de sociaal zwakkere een huis te ontzeggen, die moeten door de overheid geholpen worden, aldus dit holle vat. Voor de VVD bestaan die sociaal zwakkeren (net als 'echte' vluchtelingen) echter niet, zo liet VVD maxipeuter Rutte nog niet zo lang geleden weten.
PvdA zulthoofd en sloopbouwer Duivesteijn zat ook aan en hem beluisterend is de PvdA intussen ook voor 'hervormingen' van de huurmarkt, nog een beetje gesputter, maar mochten ze weer in de regering plaats nemen, zal de PvdA snel overstag gaan. Vergeet niet, dat de PvdA in veel steden verantwoordelijk is voor het slopen van een groot deel van de echte sociale huurwoningen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten