Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 juli 2012

Bleker en de giga stallen, of: 'nieuw gemengd kleinbedrijf'

Vorige week maandag was de Groningse CDA paardenbeffer Bleker te zien bij Nieuwsuur. Deze sjoemelende leugenaar verdedigde de subsidie, die aan een gigastal in Grubbenvorst is verleend. De subsidie is destijds door zijn partijgenoot 'mijn boerenhart huilt' Verburg toegekend, dus wast hij z'n vieze poten in onschuld. Maar hij ging verder: de technologie die nodig is voor zo'n gigastal, kan gebruikt worden voor 'duurzame' veehouderij, aldus de Groningse kwast, ha! ha! ha!

De kleine rotschoft zei eind vorig jaar, dat megastallen niet gewenst zijn en dat er geen subsidie naar dit soort stallen zal gaan, "excessen passen niet bij Nederland". Bleker wist toen al, dat er subsidie voor de eerder genoemde gigastal was toegekend door zijn voorganger, bedenk wel dat een gigastal nog een keer zo groot is als een megastal.....
Bleker moest daadwerkelijk lachen om een PvdA politicus, die commentaar gaf, na het uitlekken van de subsidietoekenning, daar de PvdA toentertijd zelf in het kabinet zat, alsof hij zelf eind vorig jaar niet op de hoogte was, van die subsidietoekenning.

Voor deze gigastal heeft men een leuk eufemisme bedacht: 'een nieuw gemengd kleinbedrijf', het is dat dit van een ongekende schofterigheid getuigt en een totaal onvermogen tot mededogen voor de dieren, anders zou je je daadwerkelijk doodlachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten