Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 14 juli 2012

Van Baal kleunt weer eens mis

De voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Politieacademie, Ad van Baal, was afgelopen dinsdag te gast in Nieuwsuur. Van Baal is de oud generaal van de landmacht, die niet reageerde op een fax van Karremans, voorafgaand aan de val van Srebrenica en na deze affaire Karremans, zonder politiek verantwoordelijken daarin te kennen, bevorderde tot kolonel. Dezelfde van Baal raakte in 2009 in opspraak vanwege de gigantische reiskosten die hij maakte, tussen zijn huis en zijn werkplek. Van Baal was te gast vanwege een schuld van 8 miljoen euro, die de politieacademie heeft opgebouwd. Opvallend was hoe scherp de presentatrice hem ondervroeg, normaal is het een mak schaap, dat braaf de afgesproken onderwerpen en vragen oplepelt. Daar zat onmiddellijk weer een blunder van van Baal, hij had van tevoren af moeten spreken, welke vragen en hoe die gesteld hadden mogen worden. Niet dat ik daar een voorstander van ben, maar naar steeds vaker blijkt, is dit gangbaar bij de publieke omroep (zie daarvoor bijvoorbeeld het blog van Stan van Houcke en dan met name zijn berichtgeving over VPRO inteelt luldoos Chris Kijne (onderaan deze pagina vindt u een link naar van Houcke, zoek dan in de maand juni naar berichten op naam).
Terug naar van Baal, ik weet niet wat deze kwast ontvangt voor de waanzinnige prestaties die hij neerzet, maar een 'interview regelen' zou toch bekend moeten zijn bij hem.

Van Baal reageerde geprikkeld in het gesprek en vertelde bij hoog en laag, dat er al bezuinigingen worden doorgevoerd (zou hij al dichter bij z'n werk wonen?) en dat dit voortvarend zal worden doorgezet, zonder verlies aan opleidingskwaliteit, ja ja, die van Baal durft wel, daar de academie niet alleen een grote schuld heeft, maar bovendien voldoet de opleiding nog maar net aan de norm, ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten