Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 juli 2012

Verontwaardiging over parkeertarieven

Vandaag een berg verontwaardiging in de media, over de hoge parkeertarieven in de steden.
Er wordt even vergeten, dat iedereen, zelfs mensen die nooit in een auto hebben gereden, jaarlijks zo'n 500 euro via de belasting betalen voor parkeerplaatsen. Niets over de achterstand in gezondheid in grote delen van de steden, waar het verkeer zorgt voor een vroegtijdige dood van rond de 18.000 mensen per jaar, of de vele luchtwegklachten bij kinderen in die steden. Daaruit voort redenerend kan je stellen, dat de auto een aanzienlijk beslag legt op het budget van de gezondheidszorg, daar hoor je trouwens helemaal niemand over en dan lul ik nog niet over de vele verkeersslachtoffers.
Zo wordt bij de uitstoot van auto's uitgegaan van de ondergrens van die uitstoot, terwijl, die uitstoot 50 gram hoger kan liggen, dan die ondergrens (per kilometer, rolt er gemiddeld rond de 180 gram aan ellende uit de knalpijp).

De VVD, de vroem vroem partij bij uitstek, heeft constant een grote bek over de hoge zorgkosten, maar pleit in haar nieuwe verkiezingsprogramma wel voor een maximumsnelheid van 140 km/u., naast dat deze partij de maximumsnelheid op grote wegen nabij woonwijken weer heeft verhoogd naar 100 km/u., daar hoor je stoephoer Schippers, die over uw gezondheid zou moeten waken, niet over....

Kortom, die nationale verontwaardiging is behoorlijk hypocriet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten