Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 juli 2012

Fasseur over foto's koloniale oorlog

De koninklijke kontenlikker Fasseur, liet zich in Nieuwsuur, afgelopen dinsdag, uit over de foto's die een executie laten zien, tijdens de koloniale oorlog, die Nederland In Indonesië voerde, eind 40er jaren van de vorige eeuw, een oorlog die mooi wordt aangeduid met de term 'politionele acties'. Natuurlijk probeerde Fasseur het e.e.a. in perspectief te plaatsen, lees: goed te praten. Fasseur spreekt nu over excessen op praktisch alle eilanden van de Indonesische archipel. Volgens mij zijn het dan geen excessen meer, maar goed. In de 60er jaren, viel de naam Westerling met name, als verantwoordelijke voor een paar excessen (o.a. Rawagede). Het is duidelijk, men weet vrijwel zeker, dat het niet lang meer kan duren, voor de deksel van de strontput met een enorme knal de lucht invliegt, dus is de roep om een diepgaand onderzoek niet meer van de lucht. Zo ook van de 'geschiedkundige' Fasseur, hij wil het voorbereidend onderzoek van 3 maanden, dat hij in de 60er jaren startte, nu afmaken. Dat onderzoek werd toen na politieke druk afgeblazen, als Fasseur een vent was geweest, had hij toen de politiek onder druk moeten zetten, op alle manieren die mogelijk waren, maar dat liet hij na één sputter, verder na.

Overigens zijn er de laatste dagen al meerdere bobo's geweest, die met onderkoelde woede wijzen op de oorlogsmisdaden, die Indonesiërs de Nederlandse bezetter aandeden. U snapt het al, of je achteraf het echte verzet hier, tegen de Duitse overheersing in WOII, de gewelddaden tegen die Duitse bezetter, kwalijk kan nemen....

Zoals ik hier al eerder meldde, in de jaren 70 was ik werkzaam bij de centrale directie van de PTT, een overheidsorgaan, dat toen vergeven was van de oud 'Indië-gangers' en Indo's, de verhalen over het uitmoorden van hele kampongs door de Nederlandse troepen waren daar algemeen bekend (zelfs honden en kippen werden afgeschoten door de Nederlandse troepen).

Hier nog een link naar een eerder bericht over het goedpraten van de Nederlandse rol in Indonesië, dit keer door van Dis in April van dit jaar:
http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/04/van-dis-een-vervelende-kakker.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten