Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 6 juli 2012

VVD: 'Niet doorschuiven, maar aanpakken', ha! ha! ha!

Het verkiezingsprogramma van de VVD met de bovenstaande titel (zonder het lachen), werd vandaag gepresenteerd.
De VVD zet in op het terugdringen van de overheidsuitgaven, vandaar dat ze niets aan de (niet te handhaven) hypotheekschuld en hypotheekrenteaftrek wil doen, dat wij een huizenbubbel hebben is in zo ongeveer de hele wereld bekend, maar hier proberen politici als die van de VVD, dat onder de tafel te houden. Naast de totale hypotheekschuld van rond de 700 miljard euro (waarvan de tegenwaarde in onroerend goed, nog niet eens de helft bedraagt), werd gisteren bekend gemaakt, dat de totale schuld voor het in autootjes rondtoeteren intussen is opgelopen tot één en een kwart miljard euro. Over doorschuiven gesproken......

Uitgaven voor de zorg moeten nog verder omlaag, dus nog meer eigen bijdragen, terwijl de grote onderlaag, al lang geen cent meer kan missen. Niets over de schandalige winsten van farmaceuten, fabrikanten van medische apparatuur, of de gigantische salarissen van de top in de zorg (inclusief de besturen), of de bouw van megalomane design ziekenhuizen, of de salarissen bij de zorgverzekeraars, hun peperdure gebouwen, en tijdschrift uitgaven (om over het meer dan achterlijk hoge reclamebudget nog maar te zwijgen)*, leve de marktwerking, die geen lagere maar tot steeds hogere premies leiden, ook al zo'n waanzinnig succes, uit de VVD koker. Eén ding is duidelijk de gehandicapten en chronisch zieken worden nog verder uitgekleed, als het aan de VVD ligt, uitkleden, terwijl deze mensen voor een groot deel al geen kledingstuk meer aan het lijf hebben....

Hier worden de kosten doorgeschoven naar mensen, die deze niet kunnen voldoen, maar het is idd doorschuiven. De kleine groep mensen die de VVD bedient, lachen zich dood, zij betalen veel minder voor de zorg en als het nodig is vertrekken ze naar een privékliniek in het buitenland, waarvan ze de kosten mooi kunnen minderen op de belastingaangifte. Ja mensen een kleine groep, de meeste VVD stemmers zijn oliedom en geloven daadwerkelijk de VVD praatjes, dat de hypotheekrenteaftrek te handhaven is.

VVD leeghoofd Blok dacht vanmorgen slim te zijn, toen hij voor de radiomicrofoon (Radio1, rond 10.43u.) begon over het te verwachten docententekort, vanwege de pensionering van een groot aantal docenten de komende jaren. Volgens Blok, wil de VVD daarom de pensioenleeftijd al in 2018 op 67 jaar hebben. De VVD heeft de laatste 20 jaar een flinke steen bijgedragen aan het onaantrekkelijk maken van het onderwijzersberoep en het vergroten van de scholen (en klassen), terwijl ook 20 jaar geleden al werd gewezen op het tekort, dat ons nu staat te wachten. Sterker nog, het demissionaire kabinet, is zo dom geweest om bonussen te gaan geven aan excellente onderwijzers, dat noemde men toen een 'verhoging van het budget', een maatregel, die zoals de praktijk leert, corrumperend werkt en de sfeer op de scholen nog verder verziekt, dit keer bij de docenten onderling. 

Nu wil de VVD het onderwijzersberoep nog verder onaantrekkelijk maken, door de scholen de opvang van de leerlingen na schooltijd te bevelen. Blok rekende even buiten de waard, een onderwijzer die in de studio zat, las het leeghoofd, volkomen terecht de les, over datzelfde onderwijs en de onaantrekkelijkheid ervan wat betreft de arbeidsrechtelijke kant. Daar kon Blok alleen op antwoorden, dat de VVD wil gaan investeren in het onderwijs, hoe of wat? dat is nog niet uitgekristalliseerd in de boosaardige VVD breinen.

Uitkeringen worden ontkoppeld, werken moet lonen, dus pak je de mensen, die nota bene door VVD beleid werkloos zijn geworden. De schoft Blok noemde nog even de Rotterdamse bus naar het Westland, waar onwillige werklozen inzaten. Heeft u nog iets gehoord over dit achterlijke project? de enige geluiden uit het tuinbouwland zijn de steeds herhalende verhalen van uitbuiting, tuinders of koppelbaasjes, die Oost-Europeanen uitbuiten, en tuinders die mensen een dubbeltje per uur kunnen betalen, zullen nooit 1 euro uitgeven, ook al is die euro dan voor een Nederlandse werkloze.

Het onzelfstandig VVD ventje Rutte loofde de VVD vandaag de hemel in, als je hem moet geloven, zit iedereen met z'n kont in een bad, dat volliep via gouden kranen, voorlopig is de Nederlandse economie onder Rutte in een krimp geraakt, een niet te ontkennen waanzinnig resultaat, in dit deel van Europa. De disfunctionerende premier Rutte, heeft intussen weer een blanco cheque (maakt niet uit wat de zak zegt, dat is het wel) ter waarde van vele miljarden euro's aan de EU gegeven, niet om armlastigen te helpen, maar om banken overeind te houden.

Nog een aanvulling, geheel en al vergeten potverdekerstmanz'nlulincranberrysaus, de ontwikkelingshulp: geen cent meer als het aan Blok ligt, als mensen ontwikkelingshulp willen geven, doen ze dat maar uit eigen portemonnee, aldus deze ordinaire rotschoft. Alsof de VVD de schatkist zelf vult (de echte VVD'ers ontduiken het liefst de belasting, zie hieronder), en de burger geen cent belasting betaalt uit die portemonnee. Als al de ontwikkelingslanden, die wij nu steunen, morgen besluiten geen producten meer te leveren aan Nederland, om hier de achterlijk grote veestapel van 500 miljoen dieren te voeden, ligt over een week of 2 de helft van die veestapel dood in de megastallen. Voor elke uitgegeven euro ontwikkelingshulp, ontvangen wij er minstens 2,2 terug!

Tot slot: Waar echt geld te halen valt, daar zie je de VVD niet, zoals men hierboven kan lezen, maar ook de welgestelde Nederlanders die miljarden verduisteren in het buitenland, worden door de VVD ontzien, nee zelfs geholpen, zoals eind 2010 op de Antillen, Kamp hielp daar de witte welgestelden op tijd hun zwarte kapitalen te verkassen. Om de domme kiezers nog verder te paaien wil de VVD de maximumsnelheid naar 140 km/u. en als u daardoor in de zorgkosten komt, pech gehad, dokken is het devies!

*Vergeet niet, dat de neoliberale VVD schoft Wiegel, tot 2012 aan het roer zat bij de zorgverzekeraars, dus daar geld halen zal voorlopig niet gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten