Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 9 juli 2012

Vervoer gevaarlijke stoffen, uw overheid heeft schijt aan de gevaren

Gisteren bracht ik een bericht over het vervoer met gevaarlijke stoffen in vrachtwagens en de tekortkomingen van dat vervoer, http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/07/vervoer-gevaarlijke-stoffen-of-uw.html. Gisteravond kwam dit onderwerp ook ter sprake in Brandpunt http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/seizoen_2012/afleveringen/08-07-2012/fragmenten/het_rijdende_risico, tevens werd in de uitzending nog eens gewezen op het gevaar van het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor, daar is ook van alles mis, zo waren er de laatste tijd 4 incidenten op de stations van Oss en Roosendaal.
Echt verontrustend is het feit, dat overheden, die herhaaldelijk gewaarschuwd zijn, geen actie hebben ondernomen of vooralsnog niet van plan zijn die te nemen. Bij gemeenten die met een zwaar ongeluk te maken hebben gehad, zoals Enschede met de vuurwerkramp, verslapt de aandacht zienderogen na een paar jaar; je kan je er gvd niets bij voorstellen!
In de Brandpunt uitzending werd getoond, dat in 2010 het aantal vrachtwagencontroles dat werd uitgevoerd, 4068 bedroeg, dat aantal is in 2011 teruggebracht naar 2973!!!!
Zoals ik hierboven en in mijn bericht gisteren al meldde, men onderneemt niet alleen geen actie, maar bezuinigd zelfs op het aantal controles, een godgeklaagd schandaal, waar de partijen VVD, CDA en PVV hoofdverantwoordelijken zijn, immers in die tijd aan het bewind, plus de kruistocht van dit geteisem tegen die vermaledijde regeldruk, weet u nog wel?

Uw gezondheid is in 'goede handen' bij het CDA, de VVD en de PVV (wat betreft die laatsten: reken maar dat er flink wat Henken en Ingrids leven in de buurt van gevaarlijke punten, zoals rangeerterreinen)

U kunt trouwens op dezelfde 'site' van Brandpunt uw postcode ingeven en zien wat er zich bij u in de buurt bevindt. Wat niet wil zeggen, dat u gevrijwaard bent als er geen risico in uw directe omgeving te vinden is, zo worden door de petrochemie in het Botlekgebied, 's nachts grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen in de lucht geloosd, die bij een daarvoor 'gunstig' weertype, tot in Den Haag te ruiken zijn......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten