Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 juli 2012

Het 'Filosofisch' Kwintet en scholing

Afgelopen zondag toch maar weer eens gekeken naar het 'Filosofisch Kwintet'. Het thema van de uitzendingen dit jaar is de verzorgingsstaat en afgelopen zondag was het onderwijs aan bod. De vervelende PvdA trut met de enge handjes en nieuwe jasjes, Polak, 'presenteerde' het geheel en probeerde het gesprek te leiden (wat haar nog steeds niet lukt), op de verkeerde momenten inbreken in het gesprek en vooral een hoop domme opmerkingen maken. Dit keer had ze een jas met berschouders', waardoor haar suffe kop nog dommer leek dan voorheen en het leek of haar kop elk moment van haar romp kon donderen, voor degenen die het niet gezien hebben even kijken op de 'site', je weet niet wat je ziet, ha! ha! ha!

Veel opendeuren inschoppen, zoals gewoonlijk en er werd weer een 'mooie' basis gelegd voor neoliberaal beleid. Ewoud van Engelen, 'financieel geograaf', hamerde op het afschaffen van uitkeringen en de inzet op onderwijs, met dat laatste kan niemand het oneens zijn, maar over het eerste valt nog wel het e.e.a. te zeggen. Het is alsof er hier geen verplaatsing van banen ('outsourcing') naar slavenlonenlanden plaatsvind, of er niet een steeds verder gaande automatisering plaatsvindt, die menselijk aanwezigheid steeds verder overbodig maakt, alsof er geen ondernemers zijn, die voor een dubbeltje op de 1ste rang willen zitten en Oost-Europese werknemers voor een appel en een ei het werk laten doen. Maar ja, dat zijn natuurlijk geen zaken waar een 'financieel geograaf' zich mee bemoeit. Van Engelen is zelfs voorstander van minder toezicht op de financiële markten, alsof de bankencrisis uit de lucht is gevallen...
Ad Verbrugge, de 'officiële filosoof', die altijd aanzit als 'sidekick' van Polak, is het eens met van Engelen, maar pleit bovendien voor hoog gekwalificeerde docenten.

Dat laatste, die hoog gekwalificeerde docenten, komen er niet, als het aan dit disfunctionerende kwintet ligt, immers tijdens de hele uitzending niets over de toegang tot het hoger onderwijs, die het huidige (demissionaire) kabinet, voor heel veel jongeren (van 'gewone komaf') heeft geblokkeerd.

Lieve lezertjes, jullie snappen het al, het 'Filosofisch Kwintet' was weer verspilde tijd, wat een flutprogramma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten