Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 juli 2012

De Nationale Drug Monitor

Gisteren werd het jaarbericht 2011 van de Nationale Drug Monitor (NDM) gepresenteerd. De NDM is een samenwerkingsverband van het Trimbos-instituut en het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatie Centrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Volgens het jaarbericht waren er in 2011 1,4 miljoen zware drinkers (harddrugverslaafden), het aantal rokers zou licht zijn afgenomen (logisch, met de huidige en toekomstige prijzen wordt er steeds meer gesmokkeld), maar het bericht gaat voor het grootste deel over het gebruik van cannabis. Hoewel daar vorig jaar niet echt een stijging te zien is. Veel gekoekwauz over de 'gevaren' van cannabis, hoewel het THC gehalte al jaren op het peil van 2005 staat (toen zakte dit gehalte), en veel aandacht voor verslaving aan cannabis.
Over dat laatste veel gezeur, echter er is nog nooit aangetoond, dat een 'cannabis verslaafde' afkickverschijnselen krijgt na het stoppen met deze softdrug, verschijnselen als bijvoorbeeld bij een heroïne verslaafde, die stopt. De 'verslaafden' zijn voornamelijk te vinden in de leeftijd onder de 25 jaar. Opvallend, dat de zogenaamde verslaafden al lang voor ze in aanraking kwamen met cannabis, grote problemen hadden met het functioneren in de maatschappij, bovendien gebruiken de zogenaamde probleemgevallen naast cannabis, vaak grote hoeveelheden van de zwaar verslavende harddrug alcohol en/of verslavende medicatie op voorschrift van de arts.
Zo kan je op de 'site' van het Trimbos-instituut lezen, dat ADHD een aandoening is, die goed te behandelen is met medicatie. Niets over de verslavende 'kwaliteiten' van die medicatie, die bovendien aantoonbaar, vooral bij jongeren onherstelbare schade aanricht.

Kortom een mooi jaarbericht voor de rechts-conservatieve politici, die geen bliksem doen tegen de harddrug alcohol (zelfs reclame maken is geen probleem), maar de oorlog hebben verklaard aan softdrugs en daarmee de georganiseerde misdaad een zeer grote dienst bewijzen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten