Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 5 juli 2012

Haagse buschauffeurs staken terecht

Sinds gisteren staken de buschauffeurs van de HTM, wel met een korte onderbreking vanmorgen. De chauffeurs hebben groot gelijk, aanbestedingen* zijn niet meer verplicht en hun contract zal in de toekomst, bij een volgende aanbesteding van nul en generlei waarde zijn.
De marktwerking in het openbaarvervoer werkt niet, dat heeft de praktijk al genoeg laten zien. Het materieel wordt langzaam maar zeker slechter, een bus die vanwege milieumaatregelen op gas moet rijden, doet dat met een versobering van de carrosserie, de vering en de zitplaatsen. Bovendien is het personeel na een aanbesteding de sjors, vanwege een grotere druk, de rijtijden stipt te volgen, daarnaast verdienen zij in 99 van de 100 gevallen minder, dan de collega's die voor hen op de lijnen werkten (en bij overname van personeel, wordt dat personeel geen andere keus gegeven, dan akkoord gaan met minder inkomen, het wachten is op de eerste zzp-chauffeurs).

Uw Azijnpisser wenst de chauffeurs veel succes met hun acties!

*Het is zo zot, dat in Nederland op een aantal plekken Franse en Scandinavische overheidsbedrijven het openbaar vervoer regelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten