Pagina's

maandag 9 juli 2012

De NOS en de staking op Noorse olie/gasplatforms

Vanmorgen aandacht op Radio1 voor de staking van personeel op Noorse olie/gasplatforms (in zee). De stakers willen met vervroegd pensioen kunnen gaan, niet zo vreemd als je de condities ziet, waaronder dit personeel, dit toch al zware en gevaarlijke werk moet doen.

Van den Brink sprak in de uitzending met een 'verslaggeefster ter plaatse', hij vroeg aan de vrouw, of wij medelijden moeten hebben met dat personeel. Nou dat hoeft niet hoor, de 'verslaggeefster' meldt, dat dit personeel tot de best betaalde werknemers van Noorwegen behoort en de Noren vinden, dat ze niet moeten zeuren. Van den Brink sluit af met: "mooi ze moeten niet zeuren".

De oliemaatschappijen hebben het heft in eigen handen genomen, door te dreigen morgen de gehele productie stop te zetten. Waarmee ze de Noorse regering dwingen actie te ondernemen en de staking te breken en nog eens laten zien, wie er echt de touwtjes in handen heeft.

Dit alles vindt de presentator, die voor voor de onafhankelijke NOS microfoon spreekt, dus 'mooi', buiten dat de gratenbek van den Brink zegt christen te zijn, echt heel christelijk zo'n houding....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten