Pagina's

zaterdag 8 september 2012

Bouwmaffia eist opdrachten en handhaving aftrek

Het geteisem van de bouwmaffia roert zich steeds vaker, de capo di tutti capi Brinkman van Bouwend Nederland, vindt al een paar maanden zijn lobbywerk in de 1ste Kamer niet genoeg en zoekt om de haverklap de media om te zeggen, dat men met z'n fikken van de hypotheekrenteaftrek moet afblijven en dat er als de donder door de overheid projecten moeten worden aanbesteed (hij bedoelt met belastinggeld de bouwmaffia spekken).

Op 22 augustus jl. waarschuwde grootgraaier Nico de Vries van de 'koninklijke' BAM groep (goed hè, hoe koninklijk en misdadig altijd lekker mixen) de politiek te komen met orders voor de bouwers en met hun poten van de hypotheekrenteaftrek te blijven, want anders...... BAM heeft net als de andere leden van de bouwmaffia de samenleving voor vele miljarden aan belastinggeld bestolen, tegen een boete van 3 keer niets. BAM is net als de andere leden van de bouwmaffia verantwoordelijk voor de belachelijk hoge huizenprijs, die voor meer dan de helft uit gebakken lucht bestaat, daar verdient de bouwmaffia ook nog eens kapitalen aan.

CNV voorman en CDA lid Smit liet op dezelfde dag weten, dat hij klaar staat voor een politieke baan bij het CDA en ook hij pleitte voor hervormingen (daar zitten arbeiders nu eenmaal op te wachten....) en investeringen, natuurlijk ook in de bouw. Na veel vijven en zessen ziet Smit wel wat in het pleidooi van grootgraaier Wientjes, die wil dat de pensioenfondsen als de sodemieter zwaar overgewaardeerde hypotheken van de banken overneemt. Smit zit met het CNV dan ook in besturen van pensioenfondsen en zoals we nu allemaal wel weten, hebben die hun werk zo goed gedaan, dat ze vele miljarden hebben verspeeld, en ach, daar kunnen nog wel wat miljarden bij van  hypotheekverstrekkingen op zwaar overgewaardeerde huizen, terwijl de huizenbubbel op springen staat....

Op 7 september liet Brinkman nog eens weten, dat de hypotheekrenteaftrek gehandhaafd moet worden. Dit keer had hij de CBS cijfers 'aan zijn kant' en dat liet hij weten ook. Het CBS dat bezig is met een lobby voor rechts, had berekend, dat er weliswaar een grote hypotheekschuld is in Nederland (zo'n 650 miljard), maar dat deze schuld ruimschoots wordt gecompenseerd door de waarde van huizen. Het CBS vertelt natuurlijk niet in verkiezingstijd, dat die waarde zwaar is overschat en de werkelijke waarde nog niet eens de helft van die schuld is.
Brinkman pleitte tegelijkertijd, zoals veel politici van het CDA, de VVD, D66, PvdA en GroenLinks, voor een grote huurverhoging, de huren moeten op het huidige achterlijk hoge prijsniveau van de koophuizen gebracht worden, voordat de hele huizenbubbel implodeert.
Toevallig had van Aersma Buma een avond daarvoor hetzelfde geroepen, maar Brinkman had geen contact gehad met van Aersma, ha! ha! ha! ha!, Nee, volksverlakker Brinkman had CDA politici al een kattebelletje in kleur toegestuurd! Opvallend trouwens, het huidige demissionaire kabinet heeft niets aan de hypotheekrenteaftrek gedaan, maar alvast wel stappen op het huurverhoginsgebied gezet......

Beste lezer, huurt u? dan weet u welke partij u zeker niet moet kiezen: het CDA!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten