Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 15 september 2012

Den Haag 'krijgt' een nieuw cultureel centrum

Het Lucent Danstheater en de dr. Anton Philipszaal aan het Haagse Spuiplein, zijn 25 jaar oud en dus volgens het Haagse college 'dringend aan vervanging toe'.

Hoe zou e.e.a. zijn gegaan: "Welkom op ons jacht excellentie Norder", "zeg zeer geachte wethouder, het stadhuisdebacle van Den Haag ligt nu al weer decennia achter ons, net als de tramtunnel ellende (de totale prijs daarvoor is nooit bekend gemaakt, bovendien zit er een groot hiaat in de voorgeschreven veiligheid), wordt het niet eens tijd het Spuiplein op de schop te nemen, dat gebouw van Koolhaas, het Lucent Danstheater,  mag dan in trek zijn bij architectuur liefhebbers over heel de wereld, maar zeg nu eerlijk, het is toch net als zijn 'Zwarte Madonna', geen gezicht, hetzelfde durf ik gerust te zeggen over de dr. Anton Philipszaal". "Bovendien de houdbaarheid van dit soort theaters, stopt al vlug na 10 jaar, dus 25 is wel extreem lang en vervanging is dringend noodzakelijk, als u mee wilt tellen in de grote wereld". "Een zo innemend en hooggeleerd persoon als u, dient toch minstens een nog groter stempel op de inrichting van het Haagse centrum te hebben, daar heeft u recht op!" "Excellentie ons vorig overleg over de herinrichting van het Spuiplein liep spaak op het bedrag, als we daar nu eens € 20 miljoen afdoen, zeg een bedrag van 182 miljoen euro, dat moet toch een bedrag zijn, waar uw burgers blij van zullen worden?" "We moeten natuurlijk wel een aantal voorbehouden opnemen in het uiteindelijk contract, maar hoe sneller we kunnen beginnen, hoe minder kans dat er grote overschrijdingen komen......"



Het is toch godgloeiendegodverdomme niet te geloven, een wethouder van de PvdA, die al zoveel belastinggeld over de balk gooide, een groot deel van de echte sociale huurwoningvoorraad liet slopen, een wethouder met veel te korte lijntjes naar de bouwmaffia, wil een nieuw megalomaan uitgaanscentrum in het centrum, t.b.v. de 'uitgaansboulevard', ha! ha! ha!
Grove verspilling van belastinggelden, terwijl er in dezelfde stad gezinnen op straat worden gezet, v.w. financiële problemen en de voedselbanken de vraag niet meer aankunnen. Bovendien een extra grote bron van milieuvervuiling (sloop en bouw)

Nog steeds blij dat u PvdA heeft gestemd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten