Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 23 september 2012

Euro devaluatie, een oplossing voor veel problemen

Waarom geen devaluatie van de euro? Simpel, daar de belangen van de financiële wereld en die van welgestelden worden geschaad door een devaluatie, neem de schulden van Zuid-Europese landen, die zouden onmiddellijk in waarde dalen, niet alleen obligatiehouders zouden hun waarde papieren zien dalen in waarde, maar ook aandelenbezitters zouden de waarde van hun aandelen zien zakken en het spaargeld van velen zal in waarde dalen, dat doet het nu overigens ook al, als gevolg van de lage rente. Tegenover dat laatste staat echter wel een daling van prijzen, immers een webwinkel of een gewone winkel kan niet leven van het oppoetsen van de website, of de etalage, er zal toch echt verkocht moeten worden.

Toen de euro geïntroduceerd werd, was de waarde rond de 80 dollarcent, nu zitten we boven de $ 1,20. Devalueer de euro 1 op 1 naar de waarde van de dollar. Niet alleen zal dat Zuid-Europese landen meer lucht geven, maar de Europese export zal een flinke zet in de rug krijgen.

Dan de koophuizen: ja, de waarde van koophuizen zal dalen, maar dat gebeurt ook, als de huizenbubbel barst, het is niet de vraag of die zal barsten, maar wanneer. Vandaar dat het ook zo dom is van de VVD kiezers, die alleen op die partij stemden, vanwege de valse belofte van hypotheekrenteaftrek handhaving in de toekomst.  De VVD liegt, dat deze aftrek te handhaven is, immers als uw huis voor meer dan 50% in waarde daalt (het gebakken lucht deel van uw bezit), is het echt niet meer te verdedigen, dat de overheid jaarlijks 12 miljard aan belastingteruggave uitkeert, voor een aftrek, die gebaseerd is op een bezit, dat met meer dan de helft in waarde is gedaald (en we zijn lekker op weg naar die daling, zoals deze week weer bleek). De schuldenlast die aan deze aftrek vastzit is meer dan 600 miljard en bijna dagelijks zijn er 'deskundigen' die durven te zeggen, dat daar voldoende waarde (van huizen)  tegenover staat, wie dat nog gelooft, is bijzonder dom. De overheid zal de normale huizenbezitter te hulp moeten komen, iets dat de VVD nooit zal doen, daar dat tegen de belangen van de bouwmaffia, de financiële wereld en de banken in het bijzonder is. De enige manier om de gewone burger tegen die tijd te ontzien, is de banken en andere hypotheekverstrekkers (voor zover deze nog niet failliet zijn tegen die tijd), samen met de bouwwereld, die zich samen letterlijk scheel hebben verdiend aan de belachelijk hoge huizenprijs (die zij zelf n.b. voor een flink deel veroorzaakt hebben), voor het grootste deel van het verlies op te laten draaien. Maar ook de overheid zal moeten dokken (een reden te meer om de hypotheekrenteaftrek af te schaffen), daar met name lokale overheden, met hun korte lijntjes naar de bouwmaffia, hun grond voor goudprijzen hebben verkocht (verantwoordelijke partijen: VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks).

Nogmaals: devalueer de euro, vast houden aan de gouden standaard, zoals Colijn in de 30er jaren van de vorige eeuw, heeft de meeste Nederlandse burgers toen, een hele berg ellende bezorgd en de economie trok daar niet door aan, wat het beoogde doel was en nu ook weer is. De werkloosheid steeg tot recordhoogte (net als nu, na 2 jaar Rutte) en mensen werden verplicht te werk gesteld, dat zie je nu ook weer gebeuren, terwijl de politiek na WOII plechtig beloofde, dat nooit weer te doen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten