Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 september 2012

Stemt D66 en steun de grootgraaiers, zoals die bij de banken

De neoliberale hufter, de D66'er Boele Staal, de voorzitter van de Nederlandse banken, was op 29 augustus te gast bij van Liempt van BNR. Net als Pechtold in zijn gigantische hoeveelheid spotjes aangeeft (met het D66 budget voor spotjes kan je de voedselbanken een jaar laten draaien), vindt ook Staal, dat we niet om moeten kijken, nee veronderstel, dat je wat leert! Goed, het is in 2008* fout gegaan (begin van de bankencrisis), maar de top van banken is vernieuwd, aldus de volksverlakker en er worden geen grote bonussen meer uitgedeeld. Van Liempt ging zo waar door en stelde, dat er gigantische loonsverhogingen zijn gegeven aan de bankbesturen, dat pareerde Staal met de uitlating, dat het om kleine percentages ging. Verdomd! van Liempt kreeg het waarschijnlijk in zijn oortje ingefluisterd, toen hij opmerkte dat de directeur van SNS bank 16% loonsverhoging had gekregen. Duidelijk geïrriteerd merkte Staal op dat hij niet wist hoe het e.e.a. is opgebouwd (pensioen enz.).  

*D66'er Staal heeft zich volgens eigen zeggen niet geërgerd aan de kritiek op de banken de laatste jaren, al was daar volgens de neoliberale klootzak geen reden toe (die kritiek). De huidige crisis heeft met veel meer te maken dan met de banken alleen (veel te hoge salarissen van werknemers van pakweg het midden kader naar beneden......, slecht voor onze concurrentiepositie). Onder andere de zwakke commissie van de murmelende SP'er de Wit werd door Staal van stal gehaald, om zijn gelijk te halen. Het opzoeken van grenzen van 'schuldmogelijkheden' is door particulieren, overheden en banken gedaan. Alsof de banken zich niet suf adverteerden met kredietproducten, of de deur platliepen bij Zuid-Europese overheden, en daar zelfs gedeeltelijk de banken overnamen, maar met het pistool tegen het hoofd gedwongen werden krediet te verlenen (zie o.a. de documentaire 'The Inside Job', waar het gebeurde zelfs een bankroof wordt genoemd, let wel een roof door de banken). Maar dat de banken een belangrijke rol speelden, durft Staal wel toe te geven: "maar je moet niet in dezelfde groef blijven hangen, de naald moet verder worden gezet....". Staal vervolgde, met de monitoring commissie, die door de banken is ingesteld, de commissie Brugmans, die bracht een positief rapport uit, ja, vind je het gek?

Tot slot wilde Staal zich nog even bemoeien met de politiek, hij wil een fikse kiesdrempel, daar het land anders 'onregeerbaar wordt, zoals de banken zeker.
D66 in de regering? Je moet er niet aan denken, dit tuig is zoals eerder op deze plek gezegd, een partij voor de 'happy few'.

Is deze lul eigenlijk familie van Erik Staal, de corrupte woningcorporatie klootzak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten