Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 12 september 2012

CDA'er Wellink poets zijn straatje met zwarte schoensmeer schoon

CDA kakzever Wellink heeft wel lef, een ander die zo geblunderd zou hebben, zou de openbaarheid voor een paar jaar aan anderen overlaten. Maar niet Wellink, zondag zat hij weer eens bij Buitenhof, om daar commentaar te leveren op genomen en te nemen maatregelen, opvallend hoe vaak deze blunderlul daarbij zat te lachen.
Even het e.e.a. op een rij:
  • De misleiding die tot de euro leidde, voorzag hij niet, nog waarschuwde hij niet voor de zware tekortkomingen voorafgaand aan de introductie van dit wanproduct. Dat hij niet waarschuwde, dat de euro niet geïntroduceerd kon worden, zonder een flinke inlevering van soevereiniteit. Logisch, daar de EVP (de Europese variant van het CDA) zo ongeveer de grootste partij is in Europa, zeker nadat de Oost-Europese landen zouden zijn toegetreden. 
  • Waar was Wellink toen de overheid graaide uit de gespaarde pensioenkas van werknemers, waarachtig genoeg om over af te treden. Ook de verruiming van het gokken op de beurs van pensioenfondsen, toegestaan door zijn CDA vrind, de disfunctionerend minister van Financiën en Rutte, was voor Wellink geen reden dwars te gaan liggen. 
  • Het barsten van de internetbubbel in 2001 en alle ellende die dat veroorzaakte, voorzag deze toezichthouder evenmin.
  • De bankencrisis die in 2008 tot volle 'bloei' kwam, had deze murmelende kakker niet voorzien. Daar kan de toestand met de IJslandse banken nog aan toegevoegd worden. Zijn lamme excuus, dat hij dat wel zag, maar dat bij melding de zaken dan nog erger zouden zijn geworden (wat is dan de functie van toezichthouder, klootzak!), slaan als een tang op een varken (met excuus aan de varkens), deze hufter had zijn baan ter beschikking moeten stellen, maar daar is hij te veel CDA'er voor. Er moeten minstens zichtbare en aantoonbare doden aan te wijzen zijn, voordat een CDA politicus aftreedt. Zoals CDA'er 'godverdomme' Donner en de Schipholbrand, die zo arrogant was, dat hij het na een paar jaar wel genoeg vond en godbetert opnieuw voor een hoge positie opteerde.
Wellink liet nog even weten, dat hij het opgeven van soevereiniteit totaal onbelangrijk vindt, die soevereiniteit was volgens deze enorme hondenlul al opgegeven bij het opheffen van de grenzen binnen de EU en de 'bankenunie', alsof dat hetzelfde is, als het opgeven van toezicht op eigen (belasting) gelden. Hij rept natuurlijk niet over de EVP (zie boven).....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten