Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 25 september 2012

Kamp, flexwerkers afknijpen en de reiskosten

VVD Obersturmbannführer Kamp heeft net als zijn voorgangers ingezet op zoveel mogelijk flexwerkers, werknemers die veel minder rechten hebben dan vaste medewerkers. Nu wil Kamp deze werknemers nog verder terugzetten en hen i.p.v. 2 jaar door te betalen bij ziekte, nog een uitkering van 3 maanden gunnen. Het vieze ventje vindt dat er te veel ziekte is onder de flexwerkers en dat moet de kop ingedrukt worden. De klootzak zou eens moeten kijken hoe het komt, dat deze werknemers meer ziek zijn dan anderen. Uw Azijnpisser kan er alvast een paar opnoemen: wat dacht je van de grote baan onzekerheid die deze mensen ondervinden; of het op de tenen moeten lopen, daar ze anders de straat op worden geschopt; de onzekerheid op allerlei gebied, die deze mensen ondervinden, door hun 'flexzijn', dus: kan ik de huur, of de hypotheek morgen nog betalen, enz. enz.
Verborgen agenda bij deze 'corrigerende' maatregel: de hele ziektewet op termijn op de helling zetten, immers als deze situatie, van 3 maanden uitkering, ingevoerd wordt en we zijn een paar jaar verder, krijg je op zeker de roep om deze wet ook voor 'vastpersoneel' in te voeren. Uiteindelijk doel: echte loonslavernij op termijn, is het meteen afgelopen met die vermaledijde klokkenluiders!

Reiskosten: loonslaven mogen van de Obersturmbannführer Kamp en zijn partij de VVD, sinds een paar jaar, zeker als ze werkloos zijn*, niet meer lullen over een werkplek, die meer dan 50 km. van de woonplaats ligt. Verhuizen was het devies, nu dat welhaast onmogelijk is gezien de huizenmarkt, wil de VVD de reiskosten niet meer vergoeden. Verborgen agenda bij deze bezuiniging: als mensen flink meer moeten betalen voor hun reiskosten, zullen ze uiteindelijk wel verhuizen, dus een huis kopen tegen de achterlijk hoge huizen prijs, die de VVD en een aantal andere politieke partijen, koste wat kost in stand willen houden.

*Even niet vergeten, dat de VVD in 2 jaar tijd de werkloosheid op een recordhoogte kreeg

Straks nog meer over de uitlatingen van Kamp, afgezet tegen de coalitievorming van de VVD met  de PvdA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten