Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 september 2012

Telegraaf en subsidies

De Telegrof maakte zich eind vorige week druk, om de subsidieverlening in Nederland. Zo noemde het 'onafhankelijke' dagblad een subsidie van € 10.000,-- voor het promoten van fietsen in Amsterdam. Het zal de Telegrof tenslotte aan de reet roesten, dat de burgers van Amsterdam dagelijks vergast worden 'op gigantische hoeveelheden uitlaatgassen en fijnstof' ten gevolge van autoverkeer, en dat kinderen in het stedelijk gebied daardoor onevenredig veel luchtwegklachten hebben, of de rond de 18.000 vroegtijdige doden die jaarlijks vallen door dit verkeer. Me dunkt dat het 'niet zoveel' kwaad kan, als er gepoogd wordt, deze vervuiling te verminderen, door mensen te verleiden de fiets te pakken, € 10.000,-- is dan maar een schijntje!

Laat de Telegrof zich maar druk maken over bijvoorbeeld de vele miljoenen aan 'innovatiesubsidies', die grote bedrijven gebruiken, om bijvoorbeeld kul producten in gigantische hoeveelheden in nog meer verpakking te (ver)stoppen, of de fabrieken nog verder te automatiseren, waardoor personeel afgestoten kan worden. De vele miljarden aan subsidies, die zinloos zijn uitgegeven aan het onderzoek ten behoeve van kernenergie, zijn net zo min een reden voor de Telegrof om aan de bel te trekken. Je zou zelfs kunnen stellen, dat de uiterst vervuilende luchtvaart wordt gesubsidieerd, daar er geen belasting op kerosine wordt geheven, nou geloof mij maar, als de Telegrof zich daar druk om maakt, is de redactie ofwel doodziek of knettergek (oh nee, dat laatste is dom van mij, je kan vaak genoeg niet anders concluderen, dat ze ofwel gek zijn, of puur kwaadaardig, waar het laatste het meest voor de hand ligt).

Men zou eens uit moeten zoeken, wat de Telegrof de Nederlandse staat heeft gekost sinds WOII (toen de krant heel fout was), met al het haatzaaien (en het aanwakkeren van haat), verdraaide berichtgeving die: of er voor zorgde dat mensen zijn ontslagen, of producten niet meer werden verkocht, of zelfs faillissementen veroorzaakte (waar de belastingbetaler uiteindelijk voor opdraait).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten