Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 september 2012

Dick Berlijn: JSF propaganda bij de NOS

Op Radio1 heeft de NOS in het kader van de verkiezingen dagelijks een programma (van 10.30-11.00u.) waarin een 'deskundige' minister mag spelen. Vandaag, één dag voor de verkiezingen, was de voormalig commandant der (de jochies houden nou eenmaal van traditie) strijdkrachten, Tricky Dick Berlijn aan de beurt. Zendtijd voor Berlijn, de rechts-conservatieve hufter, die defensie lobbyist en JSF lobbyist in het bijzonder is.

Berlijn begon slim met 11 september aan te halen, en enkele oorzaken te noemen van het gebeuren in New York op 11 september 2001. Mooie praatjes over ellende in de wereld, ongelijke verdeling, enz. Na een voorzet van de presentatrice, zij noemt de uitlating van Knops en Rutte (zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/09/rutte-en-knops-haatzaaiers.html ), als zou links een groot gevaar, of zelfs een groter gevaar zijn dan Al Qaida, gaat Berlijn los: nou zo zou hij het niet willen noemen, maarrrrr met links staat onze veiligheid wel degelijk ter discussie en vooral zijn speeltje de JSF. Veel gekoekwauz over de geweldige 'prestaties' van dit toestel, dat alleen gebruikt kan worden, als de VS akkoord is (in situaties kan de VS daadwerkelijk op afstand dit toestel aan de grond houden). Naast dit feit, moet Berlijn op de hoogte zijn van alle gebreken van dit toestel, dat noch de functie van jager, noch die van bommenwerper, voldoende kan uitvoeren, zoals in vele documentaires te zien en te horen is, of van alle rapporten van deskundigen die het toestel de laatste jaren de grond in hebben geschreven. Nee, de schoen wringt bij de atoomtaak van dit toestel, alleen met de JSF zou een Nederlandse jager een atoombom van de VS kunnen vervoeren, en dat wil Tricky Dick graag, rondtoeren met een atoombom op de achterbank. Vandaar dat Berlijn, naast een te verwachten beloning in de toekomst, kiest voor de JSF, i.p.v. de gelden vrij te maken voor behoud van defensie personeel.

Wat betreft bezuinigen op defensie: over achterlijk grote 'overhead' (in beide betekenissen van dit woord) gesproken, defensie is al meer dan 100 jaar kampioen op dit gebied. Om te beginnen zou er flink gekapt kunnen worden in het gigantisch aantal topfuncties, dat scheelt al een flinke slok op een borrel.
Als het aan uw Azijnpisser ligt, vormen we het leger om tot een organisatie die wereldwijd mensen kan bijstaan in rampen als wateroverlast, watertekort, aardbevingen, enz. Waar nog een onderdeel over mag blijven voor politietaken in de wereld. Zeg nu zelf, de (vaak illegale) oorlogen waar we onze legermacht de laatste 20 jaar op af hebben gestuurd, kostten ons een godsvermogen en hebben eigenlijk geen bliksem opgebracht, nou ja, een aantal overtredingen van het 'oorlogsrecht', die uiteraard door de politiek en defensie als onzin terzijde worden geschoven.
Ondertussen is er bij defensie juist bezuinigd op onderdelen, die de infrastructuur snel op orde kunnen krijgen na een ramp.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten