Pagina's

donderdag 30 mei 2013

Schippers heeft schijt aan uw gezondheid en de stijgende zorgkosten

Hoorde zojuist in het nieuws, dat VVD stoephoer Schippers niet van plan is wettelijke maatregelen te nemen, om het gebruik van zout aan maxima te binden. Daar is de sector zelf goed toe instaat, aldus zou hare kwaadaardigheid gereageerd hebben (zie ook: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/05/zout-of-hoe-ondernemend-nederland-met.html ). Zoals u in het bericht met bovenstaande link kan lezen, heeft de sector de laatste jaren, juist extra zout toegevoegd aan bepaalde levensmiddelen, terwijl er al jaren wordt aangedrongen op vermindering van zout gebruik in levensmiddelen, dit geeft al voldoende aan, dat er van de ondernemers niets verwacht hoeft te worden.

Schippers heeft zo'n grote bek over de stijgende zorgkosten, maar iets simpels doen, waardoor de volksgezondheid minder belast kan worden, is te veel gevraagd. De desastreuze gevolgen van overmatig zout gebruik zijn meer dan voldoende bekend (hoge bloeddruk en gevolgen voor hart, nieren, enz), maar actie van de verantwoordelijk minister komt er niet. Met andere woorden, Schippers is deels zelf verantwoordelijk voor de alsmaar stijgende zorgkosten en staat intussen tot ver over de knieën in het bloed, vanwege haar grote wanprestaties.

Hetzelfde geldt overigens ook voor het gebruik van suiker, waar stevia een meer dan uitstekende vervanger voor is, dat bovendien gunstig werkt tegen de groei van het aantal diabetes gevallen, en aangetoond een gunstig effect heeft op bestaande diabetes gevallen. Dat is bekend op het ministerie, maar Schippers en haar ambtenaren dienen liever de belangen van de 'suikerbaronnen, frisdrankfabrikanten, enz.....'

Over de bezuinigingen van Schippers gesproken: kan iemand uitzoeken, wat de extra eigen bijdragen in de geestelijke gezondheidszorg aan extra kosten en suïcides heeft opgeleverd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten