Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 11 oktober 2014

Jurgen van den Berg heeft het liefst 'professionele gasten......' ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Radio1 koekwaus Jurgen van den Berg, één van de meest onbenullige presentatoren van deze zender ging afgelopen maandag weer 'lekker' los in het lullige Media Forum. Het gesprek ging over Rena Netjes, de uit Egypte gevluchte Nederlandse verslaggever, onderwerp: wie haar het eerst in de uitzending had, nadat haar vliegtuig hier landde en alle vijandigheden, die daar uit voortvloeiden. Aanwezig en reden voor de belachelijke discussie, is het boek, dat gast Rachel Franse heeft geschreven over deze 'uiterst belangwekkende' zaak....... Ik geloof dat van den Berg (de lul is af en toe niet goed te verstaan) nog een stomme opmerking maakte, over de reden voor de vlucht van Netjes uit Egypte, maar heb geen zin het oeverloze geouwehoer nog eens aan te horen.

Het gesprek handelde verder over hoe er met gasten, in actualiteiten- of praatprogramma's  wordt omgesprongen. Franse vertelde dat 'wij' altijd erg voorzichtig met onze gasten omgaan...... Met dat 'wij' bedoelde ze Pauw&Witteman, waar zij voor werkte in het verleden....... Zo nu weet u, dat ze de gasten bij P&W de gasten niet eerst aftuigden, of dat naderhand alsnog deden...... Natuurlijk bedoelde de truttekop over wat er wel en niet gevraagd en besproken mag worden, want dat werd van te voren goed afgestemd met de gasten..... Van den Berg wilde zoals gewoonlijk weer interessant uit de hoek komen, dus sprak hij over sommige redacties als 'piranha's......' ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Dat voorzichtig met gasten omgaan, ontlokte bij van den Berg de uitspraak, dat je wilt, dat je gasten terugkomen en dat 'wij' het liefst professionele gasten hebben......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nooit geweten, dat je daar ook al een opleiding voor hebt, of dat gast zijn een beroep is......

Even later ging het in dit Media Forum over Ebola, daar zei van den Berg over, dat de media pas moeten berichten over Ebola, als de onderzoeken gedaan zijn, dit om angst onder de bevolking te voorkomen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, dat men voorkomt, dat figuren als van den Berg, die de grootst mogelijke onzin uitkramen, zich vergalopperen aan een bericht....... Belachelijk, de journalistiek moet dus nieuwsfeiten onthouden aan het publiek...... 'Journalist' Aad van den Heuvel was het wel met van den Berg eens........... Weet u nog wat het verzwijgen van zaken tijdens de Q-koorts crisis, heeft betekend? Ook al was dit m.n. een verzwijgen van zaken, door intensieve martelveehouderij lobbyist CDA kuttekop Verburg en haar partijcollega, de disfunctionerende plork Klink, een verzwijgen van overheidswege*. Gevolg: een aantal doden en een groot aantal chronisch zieke mensen!!!
Ongelofelijk!!!!

* Waar de journalistiek het deels liet afweten.........

Zie ook: 'Sven Kockelmann vindt er niets verkeerd aan, als 'praatprogramma's' hun gasten lokken met afspraken........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten