Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 26 februari 2016

Sjaak Bralt weer wat in gemaakt Haags dialect.........

Gisteren was de Haagse 'o zo leuke' luldoos Sjaak Bral een paar keer te horen op alle landelijke radio nieuwszenders (2 stuks..). Dit wegens 'de heugelijke' plaatsing en onthulling van het Haagse Harry standbeeld in het centrum van die stad. Haagse Harry is de stripfiguur uit de gelijknamige reeks stripboeken van Marnix Rueb.

Met z'n overdreven Haagse accent, dat wel iedere Nederlander moet kunnen verstaan*, liet de zakkenwasser (oh nee, daar was hij voor gezakt..) weten, dat hij al om 5.30 u. was opgestaan, want dit wordt een historische gebeurtenis, zo wist Bral te vertellen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!Een standbeeld van Haagse Harry, jezus op een stalen houtvlot! Hoe verzin je het en wat heeft dat geval aan belastingduiten gekost?

Voor de 'goede orde': ik kan de strips die Rueb maakte best waarderen, maar dit gebeuren was en is weer eens veel teveel van het 'goede....'

Trouwens vreemd, dat je Harry met 'y' (i-grec) schrijft, de gewone Hagenaar, die z'n kind Harrie noemt, doet dit zoals hiervoor geschreven, met 'ie'.

Oh ja, bijna vergeten: Bral vond het wel kies om gisteren kleine beeldjes, die in beperkte oplage waren gemaakt, voor verkoop aan te bieden, tevens werd het laatste stripboek met Haagse Harry gepresenteerd. Benieuwd wat Sjaak Bral, uh Kwal daar aan over houdt.........

* Het 'Haags dialect' schijnt men in de lande bijzonder leuk en stoer te vinden........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten