Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 17 februari 2016

Wereldbank dwingt ontwikkelingslanden waterbedrijven te privatiseren...... Een petitie!

Nagpur, een metropool gelegen in centraal India, heeft onder druk van de Wereldbank het water gebeuren geprivatiseerd. Veolia (!!) is het belangrijkste bedrijf, dat in een combinatie voor de Wereldbank de watervoorziening heeft overgenomen. Kort na de overname van de watervoorziening door dit bedrijf, begon het drinkwater te stinken en raakten mensen ziek, het bleek dat via lekken in de leidingen, rioolwater zich met drinkwater kon vermengen........ Om toch aan schoon drinkwater te kunnen komen, zijn de bewoners nu genoodzaakt, relatief duur drinkwater te kopen, dat met tankwagens door hetzelfde bedrijf wordt aangevoerd.........Veolia Water is in Nederland in Ede gevestigd. Ik neem aan, dat dit bedrijf is gelieerd aan Veolia, die ook deels het openbaar vervoer doet in Nederland........

Jammu Anand, een bewoonster van Nagpur is een petitie begonnen via Corporate Accountability International (Corp. Acc. Int. de afkorting CAI is al voor veel andere zaken in gebruik), om van de Wereldbank te eisen een eind te maken aan de promotie en het kopiëren van deze onzalige privatisering.... (De Wereldbank wil deze schunnige privatisering in 600 andere Indiase steden doorvoeren....).

Hier de link (voor 'state': scroll naar beneden, kies daar onderaan 'other'), teken de petitie a.u.b. en geef het door aan familie, vrienden en bekenden.

Zie ook: 'Wereldbank laat weer eens het ware, uiterst inhumane neoliberale gezicht zien: El Salvador wordt gedwongen miljarden te betalen aan groot vervuiler OceanaGold......'

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt, dit geldt niet voor het label Nagpur en Corp. Acc. Int..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten