Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 7 november 2011

Wim Boonstra in de hypotheekbocht

Het rechtse huftertje van de Rabo bank Wim Boonstra, schrok zich rot toen vorige week woensdag de nieuwe directeur van de Nederlandse bank, Klaas Knot, liet weten, dat de aflossingsvrije hypotheken en de hypotheekrenteaftrek afgeschaft zouden moeten worden.

Als de donder stoof hij naar Hilversum, om diezelfde avond in Nieuwsuur, korte metten met deze uitspraak te maken. Volgens het heilig boontje komt er geen bank in de problemen door de hypotheekschuld in Nederland, nee niet zo lang er 1 of 2 % moet worden ingeleverd op de kostprijs van een huis, maar mocht het eindelijk doordringen tot de aandeelhouders, dat hier een giga huizenbubbel bestaat, zal het verhaal anders worden.

Er bestaat een totale hypotheekschuld in Nederland van meer dan 700 miljard euro, als daar de helft op afgeschreven moet worden, zullen de banken wel degelijk in de problemen  komen. Maar Boonstra heeft natuurlijk korte lijntjes met het CDA en de VVD en zolang die het voor het zeggen hebben, zal er geen bliksem veranderen, en mocht daar aanleiding toe zijn, zal dit kutkabinet nog liever de zwaksten tot op het bot uitkleden, dan de hypotheekschuld te laten halveren.

Wel wilde Boonstra kwijt, dat de huurmarkt aangepakt moet worden, jezus wat een vuile klootzak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten