Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 4 november 2011

Zorgkosten en de VVD

Het holle VVD vat Mulder wil dat patiënten, die voor behandeling naar het ziekenhuis moeten, in het vervolg de rekening van die behandeling te zien krijgen. Dat is goed voor de patiënt, zo kan deze zich de volgende keer eerst bedenken hoe groot de schade is, die hij/zij de maatschappij berokkent, met de kwaal die aan/in het lichaam huist. Wie weet zijn de bedragen zo hoog, dat de patiënt in kwestie ter plekke een hartverlamming krijgt, met een beetje geluk is reanimatie niet meer mogelijk en dat scheelt diezelfde maatschappij weer een pak geld. Voor een groot deel van Nederland is de zorgpremie zo hoog, dat zij in de financiële problemen komen, onlangs werd bekend, dat het aantal wanbetalers schrikbarend is gestegen. Deze mensen weten donders goed hoe hoog de zorgkosten zijn. Vandaag werd ook bekend gemaakt dat VVD huppelkut Schippers, de huidig minister van Volksgezondheid (en haar voorgangers) zelf te weinig weet heeft van die zorgkosten.

Laat Mulder maar eens aandacht vragen voor de achterlijk hoge medicijnprijzen, de belachelijk hoge kosten voor medische apparatuur, de zorgverzekeraars die in veel te dure design panden zijn gehuisvest (en ook nog eens uitgevertje spelen en veel te dure directies hebben) en tot slot de veel te hoge salarissen voor medisch specialisten. Over de laatste groep kwam toevallig vandaag een rapport uit dat deze te veel hebben gedeclareerd, het onderzoek geeft aan, dat dit vaak niet 'per ongeluk' is gebeurd. 

De VVD hansworst de Grave, die nu voorzittertje mag spelen van het Orde van Medisch Specialisten (OMS), zei zojuist op BNR, dat het verdachtmakingen zijn, te stellen dat er medisch specialisten bewust zouden sjoemelen met declaraties..... Voor de andere door mij genoemde organen/personen geldt dat zij juist aan de VVD een goede lobbygroep hebben. 

VVD boerenlul Wiegel heeft het intussen voor elkaar gekregen, dat privéklinieken per jaar € 500 miljoen aan subsidies krijgen en pleiten voor fusies van andere ziekenhuizen (pleiten voor kleinschaligheid, terwijl de 'normale' ziekenhuizen niet klein mogen zijn)......

Kortom als er één partij is, die tot in de eeuwigheid beter z'n kop kan houden over de zorgkosten, dan is het wel de VVD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten