Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 1 juli 2012

Devalueren en de schouders eronder

Gistermorgen was het weer zover, bij BNR (na 11.00u.) een kloot, die zei dat de euro devalueren niet kan. En dan vervolgens zeggen, dat de Zuid-Europeanen er de schouders onder moeten zetten, om de boel weer op poten te krijgen. Lees: de grote massa moet daar werken tegen slavenlonen, om de economische situatie van het land te herstellen, een economische situatie, die werd verkankerd door de financiële wereld met hulp, of wegkijken van een flink aantal politici en ambtenaren.

Waarom niet devalueren? Simpel, om de aandeelhouders tevreden te stellen en te beschermen tegen grote verliezen. Mocht u bang zijn voor uw huis of gespaarde kapitaal, deze worden vanzelf een heel stuk minder waard, let op mijn woorden. Bij devaluatie wordt weliswaar uw huis minder waard, maar uw totale hypotheekschuld, net als de schulden van probleemlanden/banken, worden ook vanzelf een stuk lager. Bovendien is het zaak, dat huiseigenaren zich nu al bezig gaan houden met de vraag, hoe het moet met hun hypotheekschuld, bij het inklappen van de huizenbubbel, beter dan dat zij zich doodstaren op hun hypotheekrenteaftrek, die echt zal verdwijnen. Wat betreft die hypotheekschuld, heb ik wel een idee: laat de banken samen met de bouwmaffia opdraaien voor de veel te hoge restschuld, zij zijn immers samen met de lokale en landelijke politiek, verantwoordelijk voor het ontstaan van die huizenbubbel. Denk u daar maar aan als u op 12 september in het kieshok staat, de VVD die zo'n grote bek heeft over de hypotheekproblematiek, zal u niet helpen als de huizenbubbel barst.... dat geldt overigens ook voor het CDA, D66, GroenLinks, Christen Unie en de PvdA.

Terug naar devalueren: na devaluatie van de euro, wordt exporteren een stuk interessanter, het zal de Europese export een flinke duw voorwaarts geven. Vergeet niet, dat bij de start van de euro, de dollar flink hoger stond, dus waarom niet, bijvoorbeeld de euro aan de waarde van de dollar hangen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten