Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 4 september 2012

Elias zwetst weer eens uit z'n vette nek

VVD vetzak Elias kraait triomf over een rapport van McKinsey, dat kwaliteitsverbetering van het onderwijs tot onderwerp heeft. 'We' gaan niet de opleidingseisen verhogen van onderwijzers (weet u nog? onderwijzers, die de Nederlandse taal op z'n zachtst gezegd, niet goed beheersen, of onderwijzers die niet kunnen rekenen, niet gecertificeerde onderwijzers, enz. enz.), zoals in Finland, waar de beste studenten gevraagd worden voor de zeer eervolle baan van onderwijzer en waar het onderwijs op een hoog plan staat (studie gratis). 

Nee in Nederland, moet dat volgens Elias, door het inzetten op samenwerking van docenten en.... bonussen! Dus: samenwerking en bonussen verhogen de kwaliteit van het onderwijs, ha! ha! ha! ha! Benieuwd wie er nog met een docent wil samenwerken, die door de leiding wordt voorgetrokken, jezus wat een enorme klaplul!

De VVD en onderwijs, u weet wel, zo veel mogelijk giga scholen, grote klassen met daarbovenop kinderen met leerproblemen, langstudeerboetes of een leenstelsel, niet bevoegde docenten, enz. enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten