Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 10 april 2013

Veiligheid in Nederland..... ha! ha! ha! ha!

We hebben tegenwoordig een ministerie van Veiligheid en Justitie, dat wordt 'geleid' door het oliedomme en zwaar disfunctionerende VVD stel, de lobbyisten voor de georganiseerde misdaad, Teeven en Opstelten.
Het is intussen 2 jaar geleden, dat een grote brand uitbrak bij Chemie-Pack, een brand die ontstond door onvoorzichtig, niet door de regels gevolgd handelen en die zo groot kon worden, daar er van de administratie geen bliksem klopte en stoffen op de verkeerde plaats waren opgeslagen.

Vanmorgen meldde BNR (rond 07.11 u.)* dat bij een groot aantal bedrijven niet goed wordt omgegaan met gevaarlijke stoffen, dit blijkt uit een rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Deze inspectiedienst meldde in 2010, dat er bij 151 zaken mis waren, dat is nu 121. De inspectie mag die bedrijven niet noemen en gezien de bevindingen staan er dus geen sancties op slecht gedrag, ondanks de eerder genoemde grote brand bij Chemie-Pack in 2011, of de vuurwerkramp in Enschede......

Liesbeth van Tongeren liet bij BNR weten, dat de bedrijven die het wel goed doen, dan maar genoemd moeten worden, dan vallen de slechte er vanzelf uit. Dat is godverdomme de wereld op z'n kop, er dient onverwijld een aanpassing in de wet komen, die het noemen wel mogelijk maakt en bovendien een aanpassing in de wet, die het mogelijk moet maken, dat een bedrijf, dat na 1 waarschuwing niets of te weinig doet, wordt gesloten. Gelukkig noemde van Tongeren wel het ministerie van Veiligheid, een ministerie dat er vreemde normen (en dat is nog heel voorzichtig gezegd) op na houdt als het gaat over de veiligheid van omwonenden en werknemers van bedrijven, die gevaarlijke stoffen produceren of opslaan voor verdere distributie, of voor die distributiebedrijven van gevaarlijke stoffen.

Op Radio1 vertelde een woordvoerder van de koepel van bedrijven, die met gevaarlijke stoffen werken, dat het moeilijk is in 3 jaar tijd alles op orde te krijgen....... Hij (ene Maris) stelde dat het in veel gevallen alleen maar om administratieve zaken gaat, die niet in orde zijn, dus als er een brandweerman/vrouw omkomt als gevolg van foute gegevens over de opslag van bepaalde stoffen, is dat geen probleem voor die bedrijven.......
In januari van dit jaar durfde dezelfde koepel ook al aan de bel te trekken en te stellen, dat er veel te veel inspecties zijn......., die vermaledijde regeldruk toch!!!!

*Niet dat je veel aan dat tijdstip hebt, BNR programma's zijn bijzonder moeilijk na te luisteren, als het alleen actualiteiten betreft. Het is natuurlijk ook vervelend als je zaken meldt, waar de Telegraaf, ondernemers, of rechtse politici niet blij mee zijn, die programma's of onderdelen daarvan, moeten minimaal niet na te luisteren zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten