Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 december 2014

Boeren houden echt van hun koeien...... AUW!!!!

Vorige week donderdag hoorde ik in het Radio1 nieuws van 8.00 u., dat boeren massaal een aantal van hun melkkoeien laten slachten..... Eén van die boeren wijt dit aan de Russische boycot van EU melk.... Natuurlijk vertelde deze 'boer' er niet bij, dat deze boycot een reactie was van Rusland, op de totaal onterechte sancties, die de EU oplegde aan dit land.... Logisch, Rusland wordt hier nu eenmaal als de grote boosdoener achter alles gezien, dat is namelijk goed voor het militair-industrieel complex!!

Terug naar het slachten van koeien: die houden zoveel van hun dieren, dat ze ze bij het minste geringste laten slachten, liefde gaat diep, nietwaar?! Daar de melkprijs is ingezakt wordt de boete te groot, die de boeren moeten betalen als ze teveel melk produceren, aldus deze vertegenwoordiger van het boerenland, daar er tot halverwege 2015 nog melkquota bestaan. Wat deze boer er niet bij vertelde is, dat het overgrote deel van de boeren, die hun koeien laten slachten, deze koeien eind vorig jaar, of zelfs dit jaar nog kochten, daar ze alvast inspeelden op het verdwijnen van de quota. De boeren die dat toen deden en daar naar gevraagd werden, antwoorden daarop dat ze weliswaar boetes konden verwachten, maar dat die bij lange na niet opwogen tegen de winst van een grotere 'productie', daar de melkprijs hoog was.......
Echte dierenliefhebbers hè, die boeren....????!!

De boer in de uitzending, Geert Kroes, die twee van zijn koeien laat slachten, werd gevraagd, of hij de volgende dag nog zou moeten slikken, als zijn koeien zouden worden opgehaald. Nee hoor, geen probleem, je moet dat zien als een meester, die voor de zomervakantie afscheid neemt van zijn klas........... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Echt een topvergelijking!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten