Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 31 december 2014

Winston Churchill, de andere kant, die Fasseur en andere 'geschiedkundigen' liever niet vertellen.....

Het was gistermiddag weer eens zover op Radio1, tijd voor het 'opschonen' van de geschiedenis. In dit geval het opgepoetste leven van Winston Churchill, dit naar aanleiding van een Britse geschiedkundige, die stelde dat Churchill zou hebben overwogen moslim te worden..... Natuurlijk je reinste kul, het betrof hier de cynische opmerking van een familielid van deze, over een lam paard getilde griezel. Dit vertelde Fasseur nog eens ten overvloede, maar daarvoor was de 'deskundige mening' van deze fantast niet nodig, horden Nederlanders hebben dit op school onderwezen gekregen. De aanleiding daarvoor was de belangstelling van Churchill voor Arabische stammen en m.n. Arabische bedoeïenen stammen, een soort verheerlijking van een 'avontuurlijk leven'.

Veel geouwehoer, over wat Chruchill 'allemaal aan goeds' had gedaan in zijn leven en de deals die hij sloot, waarbij hij rustig vrienden, als een zak stront liet vallen en vijanden in de armen sloot, daar dit beter uitkwam voor het Britse imperium. Wat er niet bijverteld werd, is dat Churchill begin 20er jaren van de vorige eeuw, bedoeïenen stammen, in wat nu Irak is, een toenmalig Brits protectoraat, liet bombarderen met mosterdgas. Zelfs zonder rekening te houden met de vrouwen en kinderen, die in tentenkampen aanwezig waren. Heden ten dage zijn er nog gebieden in de Iraakse woestijn, die verboden gebied zijn, daar er nog grote hoeveelheden onontplofte gifgasgranaten onder het zand liggen..........

De 'heren geschiedkundigen'  zullen wel denken: 'ach een jeugdzonde van die geweldige figuur, moet kunnen, niet waar???!!!'

Verder werd er nog gerept over Palestina en Israël, Churchill was al vroeg voor de terugkeer van Joden naar Palestina, toen ook in beheer van de Britten.

Welk weet ik niet meer, maar zag onlangs een satirisch programma van de BBC, waar een bunker werd getoond, van waaruit Churchill vaak opereerde, het nieuws in de sketch was, dat men er achter was gekomen, dat Churchill in werkelijkheid een varken was...... ha! ha! ha! ha!

Voor meer berichten over de 'deskundige' Fasseur, klik op zijn naam, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten