Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 december 2014

Abdeluheb Choho: we kiezen voor de gezondheid van de Amsterdammers........ AUW!!!

De Amsterdamse D666 wethouder Abdeluheb Choho, maakte gisteren bekend, dat hij de Amsterdamse milieuzone wil uitbreiden, o.a. een verbod voor bestelauto's van voor 2000. In het BNR nieuws van 17.00 u. gistermiddag hoorde ik hem zeggen, dat 'we nu voor de gezondheid van de burger kiezen.........' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Mag ik even lachen?? Meneer Choho, weet u hoeveel cruiseschepen er jaarlijks liggen afgemeerd in Amsterdam??? Weet u dat de motoren van die schepen, niet uitgezet mogen worden en dat er daarom een vergelijkbare grootheid als een fabriek de lucht van 'uw stad' ligt te vervuilen?? Waar nog aan toegevoegd kan worden, dat de eerste beste Nederlandse fabriek, 10 keer 'schoner vervuilt' dan een groot cruiseschip.......

Toevallig maakte TNO vanmorgen bekend, dat bewoners van Amstelveen en Amsterdam twee tot drie keer meer ultrafijnstof binnenkrijgen, dan andere Nederlanders, vergelijkbaar met mensen, die in de buurt van snelwegen wonen.......... Als u het echt op heeft met de burgers van Amsterdam, die daadwerkelijk last hebben van de luchtvervuiling*, dan verbiedt u morgen nog, dat er in de toekomst nog cruiseschepen aanleggen in Amsterdam, daarnaast zou u, zoals Milieudefensie vandaag stelde, moeten pleiten voor een halvering van het aantal vluchten op- en van Schiphol. Bovendien zou u onmiddellijk een plan moeten laten opstellen, waarmee als de sodemieter kan worden begonnen, met het aanleggen van parkeergarages aan de rand van de stad, met uiteraard snelle, gratis OV verbindingen richting de de binnenstad en de woonhuizen van bewoners........ U kan toch niet met droge ogen beweren, dat u werkelijk bezorgd bent over de gezondheid van de Amsterdamse burger, als u daar uw functie niet aan ophangt, dus bij weigering aftreden, bent u pas echt geloofwaardig. Uw wil om de milieuzone uit te breiden, is een 'mooi praatje' voor de vaak, gedaan met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen** op 18 maart volgend jaar....... Kortom u maakt zich schuldig aan oplichting van de Nederlandse kiezers en de burgers van Amsterdam in het bijzonder.

Als echte D666er moest Choho nog wel kwijt, dat dit geen maatregel is om ondernemers te pesten..... Nee hè Choho, anders had u allang de cruiseschepen geweerd uit de Amsterdamse haven en een zware vermindering op het aantal vliegtuigbewegingen geëist. Maar zoals gewoonlijk, gaan de centen natuurlijk alweer ver voor de moraal: schepen (en vliegtuigen), gevuld met toeristen die 'goed zijn' voor de middenstand en de horeca, dit nog buiten de winst van Schiphol, luchtvaartmaatschappijen en oliemaatschappijen!!!

* Alleen al aan de uitstoot van autoverkeer overlijden jaarlijks naar schatting 18.000 Nederlanders voortijdig, inclusief extra gezondheidsproblemen, de laatste paar levensjaren (extra belasting van de zorgkosten!!). Daarnaast loopt een groot aantal kinderen, door diezelfde uitstoot, luchtweg- en longklachten op......

** De Provinciale Staten Verkiezingen op 18 maart 2015, met daaraan gekoppeld de Eerste Kamerverkiezingen, mei volgend jaar; de Statenleden kiezen de 'politici' (lees: ondernemerslobbyisten), in 'getrapte verkiezingen' voor de Eerste Kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten