Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 13 december 2014

CPB verwacht lagere prijzen, door lage olieprijs..... OEI!!!!!!

De bijzonder slechte voorspellers van het CPB, brachten afgelopen donderdag weer eens 'uiterst betrouwbare' cijfer voorspellingen....... Houdt u vast: door de lage energieprijzen zullen de prijzen veel lager worden en weet u wat dat betekent, nou? Wel dat betekent dat men dan meer gaat kopen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, daar valt op het eerste gezicht geen speld tussen te krijgen, wat een bijzonder onverwachte uitkomst!! Waar het CPB geen rekening mee houdt, is dat een groot deel van de Nederlanders, maandelijks voor een deel op de pof leeft, deze krijgen alleen wat meer ademruimte, maar zullen niet meer gaan uitgeven.

Nu zal uw Azijnpisser ook een poging doen: ik zie in mijn glazenbol, dat de prijzen maar bijzonder weinig zullen dalen door de lage olieprijs. Ik verwacht dat de eerste minimale prijsverlagingen op de olieprijs, zoals die op uw huishoud energienota, pas in het tweede kwartaal zullen worden doorgevoerd, als het al niet het derde kwartaal wordt, men heeft immers altijd grote voorraden als de prijs van olie omlaag gaat en als de prijs stijgt, is er plotsklaps maar heel weinig voorraad..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alleen de autobezitters profiteren wel eerder van de prijsverlaging aan de pomp, al zal de procentuele verlaging van die prijs, allesbehalve gelijk opgaan, met de verlaging van de prijs voor een vat olie.

Maar ook voor andere prijzen geldt een 'kleine nuancering': zoals u als consument zelf dondersgoed weet, zullen de prijzen voor heel veel producten maar zeer minimaal, of zelfs niet dalen, tenzij de concurrentie tot prijsverlagingen leidt, dan kan het wel hard gaan. Net zo hard, als in de vorige vergelijking, met prijsopdrijvende kosten, zoals een stijgende olieprijs, die wordt u onmiddellijk dubbel en dwars aangerekend, er is toch geen hond, die stelt dat een groot bedrijf niet zomaar de kosten met 6% of meer kan verhogen...... Een schandalige zaak!!!!!

Overigens, het gaat om het CPB en de cijfers van deze organisatie komen praktisch nooit uit, zo komen ook de CPB ramingen voor dit jaar weer niet uit, ramingen die het CPB vorig jaar publiceerde........ Wat overigens geen reden is voor de volksverlakkers van Rutte 2, om niet openlijk halleluja jutteperen te roepen over deze cijfers.....

Zie ook: 'Kamp blij met lage olieprijs........ ha! ha! ha! ha! ha!'

Voor meer cijfer waarzeggerij, klik op 'CPB', onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten