Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 31 december 2014

Brinks dreigt en Brinks liegt keihard!!

Brinks is voor het symbolische bedrag van 1 euro verkocht aan de Nederlandse top, die het bedrijf hier naar de kloten hielp. Een deel van de ratten heeft dus het zinkende schip verlaten, een schip dat door toedoen van diezelfde ratten, een flink eind naar de knoppen is geholpen, immers er was een falend toezicht op de veel te dik betaalde Nederlandse top, de oorzaak van de misère.
Maar liefst een grote groep van 600 gewone werknemers staat over een paar maanden ontslag te wachten....... Brinks weigert akkoord te gaan met een door de bonden voorgesteld sociaal plan, voor diezelfde werknemers.

Vandaar de door de vakbonden  en de werknemers van Brinks georganiseerde acties, de geldautomaten niet meer te vullen. Brinks had wel tijd om de zaak bij de rechter aan te vechten en o.a. met het 'argument' dat de veiligheid in het geding zou zijn, spande het tuig een kort geding aan. Helaas speculaas, de rechter dacht er net zo over als de werknemers en de bonden, dezen werden dan ook in het gelijk gesteld en de acties mogen doorgaan.

Gistermorgen was er een woordvoerder van Brinks te horen bij BNR, die z'n klaagzang daar ten gehore mocht brengen, hij stelde tevens, dat Brinks zo snel mogelijk met de bonden om de tafel wilde gaan zitten en middels overleg de acties te beëindigen.........

Gistermiddag viel ik even na vijven van mijn Azijnpisserskruk, toen ik van der List, FNV leider, bij datzelfde BNR hoorde zeggen, dat hij tot op dat moment nog niets had gehoord van Brinks......... Dus eerst dreigen met de rechter, dan liegen dat je zo snel mogelijk overleg wil........ Wat een geteisem!!!!

Vanmorgen werd bekend gemaakt, dat ondanks geen nieuws over verder overleg, de werknemers van Brinks weer aan het werk zijn gegaan.......... U begrijpt de reden: gisteren werden de actievoerders en de bonden, in het grootste deel van de gangbare media afgebrand........... Verdere acties zijn overigens niet uitgesloten.

Vanaf deze plek veel sterkte voor het 'gewone' personeel van Brinks en hopelijk een goed 2015!!

Voor meer berichten, over dit uiterst slecht geleidde bedrijf, klik op 'Brinks', onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten