Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 11 december 2014

Frontex boos op EU, vanwege een te groot beroep op redding bootvluchtelingen............

Frontex bracht gisteren een bericht naar buiten, waaruit blijkt, dat de organisatie het werk (bootvluchtelingen aanhouden en opvangen) niet aan kan. De directeur van Frontex, de organisatie die nu operatie Triton uitvoert (tot eind januari 2015), stelde dat zijn 7 schepen te vaak buiten de dertig mijl zone, van Europees grondgebied (veelal Italië) moeten varen, om vluchtelingen te redden. Zoals bekend: er gebeuren regelmatig grote rampen in de Middellandse Zee, waarbij intussen een gigantisch aantal 'gelukzoekers' (vluchtelingen vanwege oorlog) is verdronken, of door uitputting een vreselijke dood stierf. De directeur van Frontex vindt dit te gevaarlijk werk voor zijn organisatie, dat uitvaren buiten de 30 mijl zone, waarom hij dat vindt, kan ik niet terugvinden op het net, zo te zien is BNR het enige media orgaan, die dit Frontex nieuws meldde gisteren........... Overigens werd operatie Triton in het leven geroepen, omdat Italië de kosten voor het redden van mensen niet meer zou kunnen opbrengen, uitermate vreemd, maar nog vreemder is de schofterige houding van andere EU landen, die weigerden Italië ter zijde te staan...... Daarom heeft men Triton opgezet, al is het maar voor een paar maanden, omdat de EU landen er veel te weinig geld voor over hadden....... Goed hè, die onderlinge solidariteit binnen de EU?!!!

Het is toch godverdomme te zot voor woorden, dat Italië en Frontex niet genoeg steun en hulp uit andere EU staten kunnen krijgen, in Nederland is het aan het politieke thuisfront ook 'functioneel stil'..... Er wordt ach en wee geroepen, als er weer eens een groot aantal 'gelukzoekers' verdrinkt en men daar naar gevraagd wordt, maar verder...... Zowaar een gunstige uitzondering, al is het dan een Nederlandse Europarlementariër, is CDA houten leernicht Wim van de Camp. Hij wil dat de Nederlandse marine wordt ingezet om bootvluchtelingen te redden. Nou meneer van de Camp, daar neem ik m'n Azijnpisserspet voor af!!!

De EU heeft intussen nogmaals bewezen, dat het een ijskoude, inhumane, voor het bedrijfsleven lobbyende poenersclub is, weg met dit belastingvretende roversnest in Brussel en Straatsburg!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten