Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 20 december 2014

Gemeenten zitten met gigantische schulden wegens grondspeculatie.........

De kavelverkoop van gemeenten, de truc waarmee wethouders die 'voortvarend' grondspeculant hebben gespeeld, probeerden hun veel te dure grond kwijt te raken, is mislukt. Daardoor blijven deze gemeenten met gigantische schulden zitten, daar de huizenbouw op z'n reet ligt en de grond volgens huidige maatstaven veel te duur is.  Er zijn gemeenten, die tot 100 miljoen in het schip zijn gegaan........ Om te voorkomen, dat deze gemeenten 'failliet' gaan en een 'artikel 12 gemeente' worden (de provincie gaat dan over de uitgaven), zijn de regels verruimd: i.p.v. het aflossen van deze schulden in 4 jaar, mag dit uitgesmeerd worden over 10 jaar........ Creatief boekhouden dus!!

Ongelofelijk, dat er niet één wethouder in Nederland is vervolgd voor het in een diepe put donderen van belastinggeld......

Voor meer berichten over het op deze manier weggooien van belastinggeld, klik op 'grondspeculatie' en/of wat betreft individuele wethouders op 'Marnix Norder', onder dit bericht.

Bron: o.a. Radio1 gisteren rond 10.35 u., waar Hans Bekkers van Binnenlands Bestuur te gast was.

2 opmerkingen:

  1. Renske Leijten (SP) heeft onlangs vragen gesteld over het "aanjaagteam van o.a. Norder". Bijv. wat de juiste functieomschrijving van de personen die in het aanjaagteam zitten is. Het zou best eens zo kunnen zijn dat er nieuwbouw voor ouderen etc. gepromoot gaat worden op de ooit strategisch aangekochte grond...Blok was not amused.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In onze Brabantse gemeente is jarenlang gespeculeerd. Landbouwgrond werd opgekocht tegen die prijs, vervolgens werd het bestemmingsplan aangepast en werd de grond tegen veel duurder tarief verloot. Gemeente en plaatselijke aannemer cq projectontwikkelaar hebben bergen geld verdiend, maar nu werkt het niet meer. De aannemer zal het weinig schelen, die woont in het meest grootse statige pand in omstreken, compleet met oprijlaan. Als ie een restaurant zou beginnen kreeg ie alvast 2 sterren voor de huisvesting en ligging.

    BeantwoordenVerwijderen