Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 20 december 2014

NIX18 en de promotie van alcohol als 'plezierdrug.....'

Het is weer zover: de uiterst irritante en totaal irrationele spotjes, die erop gericht zijn jongeren van alcohol af te houden, zijn weer volop te zien en te horen in de media. Dit natuurlijk met het oog op de komende feestdagen. In 'kleurrijke' spotjes op tv en belachelijk ingesproken teksten voor de radio, wordt de jongeren erop gewezen, dat je met alcohol 'een ongelofelijke berg plezier' kan hebben, maar dat dit niet voor hen is weggelegd. Ook de tv reclames voor drank zijn bijna niet meer te tellen, zoals voor 'Jillz', appelcider met 5% alcohol. Je ziet drie jonge vrouwen, die wat mij betreft 17 zouden kunnen zijn, 'lol trappen' met een glas van die zooi in hun handen, waar nog bij verteld wordt, dat je deze harddrug ook in handige grote flessen kan kopen.........

Te gek voor woorden, dat er voor de harddrug, die de maatschappij en het individu verreweg de meeste schade toebrengt, zowel direct als indirect, reclame gemaakt mag worden en dan op een zo grove leugenachtige manier. Reclames waarin niet eens verteld wordt, dat alcohol een (uiterst verslavende) harddrug is......... Wat betreft de NIX18 spotjes: deze zijn zo lamlendig, dat ze pubers op zeker aanzetten tot (stiekeme) alcohol inname!!

En dan durft uw overheid te zeggen, dat het een actief alcohol ontmoedigingsbeleid voert....... ha! ha! ha! ha! ha! Maar ja, wat wil je met lobbyisten voor het bedrijfsleven in het kabinet, die hebben geen belang bij een echt terugdringen van het alcoholgebruik...... Zoals VVD stoephoer Schippers met de mond beleid, dat obesitas bij kinderen een groot probleem is, maar verder weigert de voedselindustrie beperkingen op te leggen, wat betreft het gebruik van suiker zout en foute vetten, of de 'opdringkassa's', waar kinderen tot zeuren om snoep worden aangezet..... Zie wat dit laatste betreft ook: 'Philip den Ouden (FNLI) wil meer snoepreclames en snoep bij alle kassa's..............'

Voor meer berichten over NIX18, klik op deze achterlijke term, onder dit bericht, dat geldt ook voor de belachelijke term 'alcohol en drugs' (terwijl wetenschappelijk gezien alcohol een 'harddrug' is, waar u ook op kan zoeken).

1 opmerking:

  1. Betuttelcultuur. Als ik niemand lastig val heeft ook niemand iets te klagen of te vinden. Ik rook en ik drink. En als m'n tijd gekomen is dan is m'n tijd gekomen. Gezondheidsfetisjisme, iedereen moet zeker 120 worden? Honderd jaar voor mijn geboorte werd de gemiddelde mens niet ouder dan 35 a 40, nog los van de hoge kindersterfte vroeger.

    Het houdt niet op bij roken, drinken, vet, suiker, bewegen. Mensen gaan dood. Volgende stap zijn zelfstandige verkeersdeelnameverbod, rubberen tegeltjes en een valhelmverplichting. En dan moeten fornuizen automatisch uitschakelen, gas is dan al verboden. Vervolgens zijn trappen aan de beurt, levensgevaarlijk. En wat te denken van schoonmaakmiddelen? Of bloemen in je tuin of onkruid? Levert alleen maar hooikoorts op. Pas op als je die tuin in gaat, er zitten nog steeds een paar bijen en wespen. Imkerkap verplicht, anders hogere premie. Weet u zeker dat u die oude films en TV series met geweld en onkuise gedachten nog wilt zien? Niet gezond voor de geest, verbod. Moet van brussel en de VN.

    Maar verdomd, er gaan nog steeds mensen dood. Kost geld. Ophokplicht dan maar, straatverbod.

    BeantwoordenVerwijderen