Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 17 maart 2015

Xenos wil vast personeel op valse grond ontslaan.......

Ontslag krijgen op oneigenlijke gronden, is al een schoftenstreek van formaat, maar de leiding van Xenos (Blokker Holding), bakt ze wat dit betreft helemaal donkerbruin..... Tijdens een 'functioneringsgesprek' krijgen de 'vaste werknemers' van Xenos, een verklaring voorgelegd om te tekenen, waarin staat dat werknemers en werkgevers in 'goed overleg' hebben besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen....... Dit terwijl die verklaring een complete verrassing is voor deze medewerkers......
Het is duidelijk, ook de schoften die zich bij Xenos werkgever durven te noemen, zijn uit op alleen nog 'flexibel' personeel. Makkelijk te ontslaan en te ontdoen van 'al te ruime arbeidsvoorwaarden...' Zoals u wellicht weet, die arbeidsvoorwaarden zijn al snel te ruim, in de ogen van de werkgevers!!!

Dit alles, terwijl de PvdA zich in de huidige verkiezingscampagne op de borst klopt, dat ze paal en perk hebben gesteld aan het flexwerk!!
Zo ziet u maar weer, stem vooral niet op de PvdA komende woensdag, dat geldt overigens wat betreft de belangen van winkelmedewerkers, voor het grootste deel van de partijen, alleen de SP komt op voor deze medewerkers en verzet zich tegen de drang naar flexibilisering van de arbeidsmarkt!!! Zegt het voort!!!

2 opmerkingen:

  1. Onbegrijpelijk! Zo komen de mensen alleen maar in financiële problemen. Snap niet dat ze vast personeel er zomaar uit werken, mag toch niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Ruben,

    dank voor jouw reactie. Ik ben het helemaal met je eens, onbegrijpelijk! Met voorgaande kabinetten en de VVD al voor de 2de keer aan het bewind, waar de neoliberale PvdA zich maar al te graag naar heeft geschikt, heeft men wet- en regelgeving ondernemersvriendelijk ingekleed. Wet- en regelgeving waarmee het salaris, de rechten en voorwaarden voor arbeiders steeds verder worden uitgekleed......

    Inderdaad komen steeds meer mensen in grote financiële problemen, er zijn in Nederland mensen die in armoede leven, ondanks dat ze twee banen hebben.... Vergeet verder niet, dat onder Rutte 2 de hoeveelheid mensen die tegen, op, of onder de armoedegrens moeten leven, is opgelopen tot dik boven de 4 miljoen!!
    Een grove schande!

    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen