Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 maart 2015

Geweld in treinen en op stations.......

Veel gedoe over agressie tegen conducteurs en geweld op stations (al heb ik van dat laatste niets meegekregen, behalve vandaag: een passagier, die in een station door een man werd geslagen. Al gebeurt dat laatste volgens mij regelmatig, maar dit wordt nu aangegrepen als bewijs dat er overal werkende poortjes moeten komen...... Het gezeur over die poortjes is dan ook tot grote 'hoogte' gestegen, ze moeten als de bliksem worden geïnstalleerd en/of in gebruik worden genomen, uiteraard met de inzet van controleurs, die de hele dag toezicht moeten houden op die poortjes.

Er is maar 1 oplossing tegen al dit gedoe: maak eindelijk het OV gratis, iedereen betaalt er toch al aan mee via de belasting. Meteen een uitstekend middel tegen de uitstoot van autoverkeer zoals stikstofdioxide, dat zoals gisteren bekend werd gemaakt*, voor gemiddeld vier maanden eerder overlijden zorgt..... Dit nog buiten de gemiddeld negen maanden eerder overlijden aan de gevolgen van fijnstof, geproduceerd door datzelfde autoverkeer (overigens zorgt het door auto's geproduceerde ultrafijnstof voor nog veel meer gezondheidsschade). Laat iedereen naar vermogen via de belasting meebetalen, dan kan men er zelf voor kiezen om nog meer kosten te maken, door met een suf blik rond te tuffen. Zo kan eindelijk een fatsoenlijk en kwalitatief goed openbaar vervoer worden gerealiseerd. Openbaar vervoer dat dag en nacht rijdt, zelfs op het platte land. Goed voor de werkgelegenheid en zet meteen op elke bus, tram en trein één of meerdere 'conducteurs'/beambten, die de reizigers kunnen helpen en de orde kunnen bewaren, ook dat levert meteen weer een fiks aantal extra banen op!

Geen gezeur meer met OV chipkaarten, die na 5 jaar weer opnieuw moeten worden aangeschaft (maar die vaak één of twee dagen voor tijd, al niet meer functioneren. Geen frustraties meer, als blijkt dat je bij het 'inchecken' te weinig saldo op het onding hebt staan. Geen frustraties bij mensen, die echt geen geld hebben voor de trein, want treinreizen zijn belachelijk duur. Reizen is tegenwoordig een basisbehoefte, de kutregering Rutte 2 wil zelfs, dat werklozen banen accepteren, waarbij ze desnoods tot 3 uur per dag (!!!) moeten reizen...... Dan te bedenken dat er een flink aantal banen zijn, die zo weinig opleveren, dat je er niet van rond kan komen, laat staan dat je er de trein van kan betalen........

Resultaten van gratis openbaar vervoer:
  • een fikse afname van de luchtvervuiling, dus gezondheidswinst (die fikse besparingen voor de zorg zal opleveren). 
  • geen frustraties, daar er te weinig saldo op de kaart staat.
  • een flink aantal minder mensen, die zwaar gefrustreerd worden, daar ze een reis niet kunnen betalen en dan maar besluiten 'zwart' te reizen. 
  • agressie voortvloeiend uit zwartrijden zal tot het verleden behoren.
  • tot slot een stuk meer plezier in de trein en daarbuiten!!! 
 Zeg nou zelf: 'wie kan daar nu tegen zijn????!!!'

* Daarover later meer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten