Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 maart 2015

Negatieve kritiek, luister er niet na, voor u het weet bent u besmet! Oogkleppen op en ga door met de wereld naar de kloten te helpen! Wat dat betreft zijn 'we' er bijna!

Gisteren publiceerde bc.nl (businesscompleet) het volgende artikel onder de titel:

Tip: Luister niet naar kritiek

Luisteren naar negatieve feedback kan ongewenste bijeffecten hebben. De kritiek moet het dus wel waard zijn. Negatieve feedback kan er bijvoorbeeld toe leiden dat je aan jezelf gaat twijfelen, tegen beter weten in. Dat is slecht en onnodig. Zaken- en technologieschrijver Minda Zetlin gaf op Inc.com zes redenen waarom het verstandig is om niet naar kritiek te luisteren.

1) Je bent geneigd het negatieve te overwaarderen
Het menselijke brein heeft de neiging te focussen op datgene wat verstoort en beangstigt. Voor de vroege mens was dat zinvol. In de jungle moest hij weten waar de giftige slangen zaten en niet waar de vlinders fladderden. Dat overlevingsinstinct is nu niet meer zo zinvol. Maar er is moeilijk van af te komen. Als je binnenkort merkt dat je je toch weer op het negatieve richt, bedenk dan dat dit je innerlijke holenmens is die voor je denkt. Niet jij.

2) Je kunt er ongelukkig van worden

En ongelukkig zijn is niet goed. Ongelukkige mensen presteren minder op hun werk, hebben een slechtere gezondheid en zijn vaker onvriendelijk. Luisteren naar negativiteit is verder slecht voor de hersenen. Overweeg vooraf goed of die neezegger je dat allemaal waard is.

3) Je criticus kan twijfelachtige motieven hebben
‘Ik vind dat je moet weten…’ En dan komt het slechte nieuws. Deze situatie kennen we allemaal. Maar waarom zou iemand zich zo genoodzaakt voelen jou het slechte nieuws te vertellen? Is dat om je te helpen, of zijn daar andere motieven bij?

4) Je criticus kan iemand zijn die je niet respecteert
Als je goed overdachte, objectieve kritiek krijgt van iemand op wiens oordeel je vertrouwt, moet je daar aandacht voor hebben. Maar neem je ook kritiek serieus van volslagen onbekenden? Mensen waar je niets vanaf weet en die misschien ook wel vinden dat de aarde plat is? Natuurlijk niet.

5) Kritiek kan je vooruitgang stoppen
Dit is een zeer reëel gevaar. Goede ideeën en initiatieven worden vaak afgeschoten door slechts een paar critici. Sommige goede ideeën worden zelfs niet gelanceerd uit angst voor kritiek. Als je een goed idee hebt en je weet het zeker, stop dan gerust watjes in je oren.

6) Misschien ga je er wel in geloven
Dit is het grootste gevaar. Als we geloven dat we sterk zijn, zijn we geneigd ons sterk te gedragen en dus ook sterk te zijn. Wat we over onszelf geloven is een geweldig krachtig ding. Je moet de macht daarover niet in de handen laten vallen van iemand die het niet verdient.

U begrijpt het? Nogmaals vooral niet naar negatieve kritiek luisteren, ook al weet je dat het kritische bericht berust op waarheid...... Waarom zou je je druk maken over het milieu? Je kan persoonlijk toch niets doen aan de verkankering van het milieu, of aan de grote hoeveelheid mensen, die na een heftige ziekte vroegtijdig overlijden aan bijvoorbeeld de uitstoot van auto's! Waarom je druk maken over het welzijn van dieren, in je eentje verander je toch niets aan dit welzijn, dus oogkleppen op en kopen dat stuk ontbindend kadaver! Waarom zou je stoppen met vleeseten, ook al weet je dat dit het voedselprobleem op de wereld alleen maar vergroot en ook daar weer: het milieu het kind van de rekening is. Waarom je druk maken over uitbuiting van werknemers elders, alweer: in je eentje kan je er toch niets aan doen, dus koop lekker die goedkope kleding! Waarom je druk maken, over de leugens die je vertelt worden door de media en de politiek, bijvoorbeeld i.z. Oekraïne, je weet toch dat politici en de media 'nooit liegen?' Meegaan in de steekhoudende kritiek is maar vervelend, immers het gros van de bevolking laat zich met veel plezier voorliegen, waardoor je alleen maar ruzie krijgt, als je met feiten aantoont, dat men voorgelogen wordt in het westen...... Mensen ik kan nog wel even doorgaan, maar mijn argument zal u wel duidelijk zijn.

Laat u nooit meer belazeren, door wie dan ook (al helemaal niet door de inhumane neoliberale vetkwab hufter Minda Zetlin) en wordt een kritisch, nadenkend mens. Ik verzeker u, dat u zich daar een stuk beter bij voelt, dan wanneer u zaken koopt, eet of verdedigt, waarvan u in uw achterhoofd dondersgoed weet, dat het niet klopt. Ga vooral zo door, ook al weet u, dat het zo niet langer door kan gaan, als was het maar t.b.v. de leefbaarheid op onze wereld en daarmee het voortbestaan van de mensheid gevaar loopt. Zie de mensen, die in topfuncties meewerkten aan zaken die niet in de haak zijn, maar op latere leeftijd erkennen dat ze naar de critici hadden moeten luisteren, daar dezen groot gelijk hadden. Jammer dat velen daar pas achter komen, als ze door een diepe depressie zijn gegaan.........

Trouwens de stellingen van Zetlin kan je met een simpele verandering in de stelling, deze in het geheel omdraaien, dan wel op haarzelf van toepassing maken!! De voorafgaande introductie van bc.nl is al helemaal te belachelijk voor woorden, alsof iemand naar kritiek zal luisteren, als hij/zij weet dat deze kritiek feitelijk niet klopt....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Neem bijvoorbeeld, de kritiek van velen in het verleden, over hoe wij omgaan met het milieu, mensen die o.a. waarschuwden voor klimaatverandering en dat dit het voortbestaan van de mensheid in gevaar brengt. Deze critici werden decennia lang als gekken weggezet, waar je vooral niet naar moet luisteren. Er zijn nog een paar milieusceptici over, maar meer dan 95% van de wetenschappers wereldwijd, hebben die critici gelijk gegeven en staven dit intussen middels wetenschappelijke gegevens........ In feite zegt Zetlin dat u oogkleppen op moet zetten, zodat u goed kan functioneren........ ha! ha! ha! ha! Nogmaals je kan, volkomen het tegenovergestelde beweren, maar dan wel gebaseerd op feiten!!

Ongelukkige mensen zijn vaker onvriendelijk........ Waar haalt deze doorgedraaide emmer snot het vandaan???!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten